Пампорово приема голямо международно състезание в средата на юни

2247
Пампорово приема голямо международно състезание в средата на юни
Снимка: Pamporovo.bike

Традиционния „Пампорово Байк Фест“ ще се проведе в родопския ни курорт от 17 до 20 юни за 7 поредна година. В програмата на събитието  тази година са включени първи кръг от един от най-престижните форуми в Европа – iXS Downhill Cup, състезание от клас 1 на Международния Колоездачен Съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Виваком Даунхил Сериите за 2021 и детско състезание по спускане. 

Това е най-голямото събитие по планинско колоездене в България и района за сезона и се очаква да предизвика много голям интерес и участие на елитни състезатели от цяла Европа. До момента записани за участие са състезатели и отбори от Италия, Франция, Германия, Гърция, Кипър, Великобритания, Румъния и България, като регистрацията за участие все още е отворена и се очаква и други нации да се включат в стартовете.

В съботния ден на 19.06 ще се проведе състезанието за най-малките, кръг от Детските Даунхил Серии, а в неделя, 20.06 ще бъде основната част и финалите на iXS купата, които ще се излъчват на живо онлайн. По традиция в рамките на фестивала, освен състезателната част се провеждат и други съпътстващи развлекателни събития, пълната програма можете да откриете на www.pamporovo.bike

Трасето за състезанието е с дължина от близо 2 км и е едно от най-трудните и технични не само в България, но и в района. Включва множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и скални дропове. 

Междувременно в Пампорово тече подготовка за летния сезон, чието официално начало ще бъде дадено именно по време на събитието. Много изненади и иновации ще очакват всички гости на курорта, като нови пешеходни и вело маршрути, наблюдателни площадки и обекти, специално разработени медицински и здравни програми, новости в Приключенски Парк Язовира, интересни събития и други. Повече можете да научите на www.pamporovo.me 

Събитийния календар ще стартира още тази събота с традиционната кампания „Да почистим Пампорово Заедно“, която се провежда ежегодно съвместно с общините Общините Смолян и Чепеларе, спортни клубове и организации, бизнесът в курорта и всички любители на Пампорово и района. Целта на събитието е да се съчетае полезното с приятното – разходка в планината с грижа за природата.

Специално за събитието лифтовете в курорта ще работят безплатно през целия ден за участниците в кампанията, а за децата до 16 години е осигурен и безплатен достъп до атракционите в парк Язовира. Всеки, който иска да се включи е добре дошъл, като за желаещите от Смолян и Чепеларе има и организиран транспорт.  Повече информация за събитието можете да видите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com