Шумахер без опасност за живота, но може да остане парализиран

26240
Шумахер без опасност за живота, но може да остане парализиран
Снимка: Getty Images/ Guliver

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е без опасност за живота, но може да остане парализиран и да загуби гласа си, съобщава BFMTV.com, цитиран от КРОСС.

"Добрата новина е, че според доктор Жерар Селан животът на Михаел е извън опасност. Сканират мозъка му всеки ден, за да се види как спада хематомът. В понеделник той беше двустранен, сега остана само в ляво, така че това е голям напредък. Но ако продължи твърде дълго, това може да доведе до парализа на противоположната, дясната страна на тялото. В този случай той може да загуби и гласа си. В процеса на рехабилитация се надявам да възстанови гласа и подвижността си", каза бившият пилот от "Формула 1" французинът Филип Стрейф, който е прикован към инвалидна количка след тежка катастрофа на пистата в Бразилия през 1989 година.

Мълчаливо бдение пред болницата, където Шумахер се бори за живота си

Фенове на Шумахер и Формула 1 се събират днес пред болницата, където седемкратният световен шампион продължава да е в кома. Днес той на...

Вчера фенове на Шумахер се събраха на мълчаливо бдение пред болницата, в която е той. Поводът бе рожденият ден на пилота, който навърши 45 години.

Междувременно семейството на Шумахер направи първото си изявление, в което те изразиха увереността си, че той няма да се предаде.

„След инцидента с Михаел искаме да благодарим на всички хора по целия свят, които изразиха симпатиите си към него и му пожелаха да се възстанови бързо. Те ни оказват страхотна морална подкрепа. Ние знаем, че той е борец и няма да се предаде“, се казва в изявлението на близките му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт