Станка Златева отново е златното момиче на България

63943
Станка Златева отново е златното момиче на България
Снимка: БГНЕС

Двукратната олимпийска сребърна медалистка Станка Златева триумфира за шести път с европейската титла.

След почти двугодишно отсъствие от професионалния спорт тя се завърна триумфално и спечели европейската титла в новата най-тежка категория в борбата при жените до 75 килограма.

Станка Златева стигна финал на европейското по борба

Станка Златева достигна финал на европейското по борба във Вантаа (Финландия). Въпреки, че близо 2 години не се беше съзтезавала, некол...

Във финала при 75-килограмовите на първенството на континента във Вантаа (Финландия) шампионката победи Василиса Марзалюк (Беларус) с 4:2.

Двубоят не започна добре за Станка и още в самото начало тя допусна съперничката й да поведе с 2:0, но преди изтичането на първите три минути изравни, а след това стигна и до пълния обрат.

Златева започна директно от четвъртфиналите на своята нова категория, където се наложи с туш срещу румънката Иляна Маковей. Жребият я изпрати на полуфинален сблъсък срещу украинката Катерина Бурмистрова, която не успя да се противопостави на Златева и българката се наложи с 3:1.

По-рано днес световната вицешампионка за девойки за 2013 Джанан Манолова (63 кг) се пребори за бронза срещу шведката Катерина Йохансон с 5:3. След малко за бронза излиза дебютантът при мъжете Мирослав Киров (70) срещу румънеца Адриан Моисе. В предишните дни на шампионата бронзови медали спечелиха Борислав Новачков, Тайбе Юсеин, Виктория Бобева и Мими Христова.

Станка Златева се завръща за Европейското във Финландия

Станка Златева се завръща на тепиха след дълга пауза от 602 дни. Звездата на женската борба е обявила в родната федерация, че ще участв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com