Светът e Олимпиада (ВИДЕО)

3424
Светът e Олимпиада (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages.com

Тази нощ, точно в 02:00 часа българско време, ще започне откриващата церемония на 31-те Олимпийски игри, с което светът ще се превърне в спорт през следващите 16 дни. Повече от 10 500 спортисти от 206 страни ще се борят за разпределянето на 306 комплекта медали в 28 различни спорта – включително и дебютиращите на олимпийската сцена ръгби 7 и голф, съобщи БГНЕС.

Състезанията ще се проведат на 33 различни съоръжения в града домакин – Рио де Жанейро, а част от футболния турнир ще се проведе и в 5 други града в Бразилия – Сао Пауло, Бело Оризонте, Бразилия, Салвадор и Манас. Това ще бъдат първите Олимпмийски игри в историята, които се провеждат в Южна Америка, след като Рио де Жанейро бе избран на 121-ят конгрес на Международния олимпийски комитет, преборвайки конкуренцията на Мадрид, Токио и Чикаго. Игрите в Рио ще бъдат и първите, които се провеждат под ръководството на новия президент на МОК Томас Бах.

Наредиха Ивет сред най-красивите на Олимпиадата

Най-бързата българка Ивет Лалова заслужено попадна сред най-красивите участнички на олимпиадата в Рио. Класацията е на немския сайт s...

Олимпиадата в Рио бе съпътствана от доста скандали преди своето начало – най-големите проблеми дойдоха от лошата подготовка на организаторите, като броени дни преди началото на Игрите, все още някои спортни съоръжения се дострояваха, а спортисти се оплакваха от липса на нормални условия в Олимпийското село. Тези проблеми са в резултат на нестабилната политическа обстановка и тежка финансова криза в Бразилия, допълнена от високата престъпност и здравни проблеми. Притесненията около вируса Зика отказаха някои спортисти от участие в Рио, включително и звездата на голфа Рори Макилрой.

Без съмнение най-големият скандал около Олимпиадата бяха обвиненията в държавна допинг политика, отправени към Русия от Международната антидопингова асоциация (WADA), които доведоха до забраната за участие на редица руски спортисти. Най-тежко пострадаха лекоатлетите, след като те получиха пълна забрана за участието от Международната лекоатлетическа асоциация, като единственото изключение е състезателката в дългия скок Дария Клишина.

На Олимпиадата в Рио България ще се надява да стигне до златен медал, след като това не се случи преди 4 години в Лондон, а последната олимпийска титла на страната ни си остава тази на Румяна Нейкова от Пекин 2008. Неприятната новина е, че българската делегация в Рио е най-малката от 60 години – едва 51 спортисти.

ВИЖТЕ ВИДЕО 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Най-бързите 800 метра от българин за века: "Бегачите" през април 2024 г. (ОБЗОР)

Ивет Горанова гостува на българско училище в Кипър по повод 15-годишен юбилей (СНИМКИ)

Страхотно! България ще има представител във фехтовката на Олимпийските игри в Париж

Спорт по телевизията днес - 29 април 2024 г.

Прекрасно! България има европейски шампион по бокс (ВИДЕО)

Страхотен Кристиян Василев взе квота за Олимпийските игри в Париж

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com