Ford тръгва на лятно Гинес турне

866
Ford тръгва на лятно Гинес турне

В най-топлите месеци от годината, когато всички търсим прохладата на морето, Ford избра Бургас, Варна и околните курорти, за да покаже най-актуалните си и атрактивни модели пред почиващите там.

Остриетата в гамата – спортистите Focus RS и Mustang – ще поведат кавалкадата от автомобили Ford – Fiesta, EcoSport и Kuga.

На 3 август Ford шоуто ще е пред Пантеона в Бургас, а на 4 август – на входа на Стария град в Созопол. Между 10 и 19 ч. всички заинтересовани ще могат да получат подробна информация за автомобилите, да се запознаят с новостите в гамата на Ford и да шофират желания от тях модел.

След това шествието ще се премести във Варна и ще е в пешеходната зона на Морската гара на 7, 8 и 9 август, а на плаж Рапонги – на 10, 11 и 12 август, между 11-20 ч. на всяка от датите.

Информация за моделите

Focus RS притежава характер, способен да извади наяве спортните Ви заложби, дори ако не сте подозирали, че ги притежавате. Звукът от 2.3-литровия му EcoBoost двигател с 350 к.с. ще Ви накара да настръхнете. Ускорява от 0-100 км/ч за 4.7 секунди и достига максимална скорост от 266 км/ч. 4х4 системата следи сигналите от различни сензори в автомобила 100 пъти в секунда и може да прехвърли до 70% от въртящия момент към задната ос и до 100% – към което и да е от задните колела. Зад волана на Focus RS може да избирате между четири различни режима на шофиране (Нормален, Спортен, Писта и Дрифт) и да настроите 4х4 системата, амортисьорите, електронната система за стабилност, отзивчивостта на волана и двигателя и звука от ауспуха за оптимална динамика на пътя или пистата.

Доскоро запазена територия само за американците, вече и европейските фенове се радват на иконата Mustang за първи път в над 50-годишната история на модела. Известен с мощта си, новият Ford Mustang ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди с 5.0-литровия V8 двигател и за 5.8 секунди с по-икономичния 2.3-литров EcoBoost. Динамичните двигатели са подпомогнати от Performance пакет, който осигурява по-мощни спирачки и охлаждане при бързо шофиране. Избираемите режими за шофиране гарантират, че настройките на Mustang идеално отговарят на настроението и намеренията Ви. Те се управляват от бутон на централната конзола и настройват AdvanceTrac системата за стабилност, реакциите на газта, превключването на предавките и управлението за Нормален, Спорт+, Писта или Мокър режим.

Още с представянето ѝ, Ford позиционира Kuga като Smart Utility Vehicle (вместо общоприетото значение на абревиатурата SUV – Sport Utility Vehicle) заради многообразието от технологии, които изобилстват в модела. Сред тях са: Системата за предотвратяване на удари с ниска скорост, която задейства спирачките, ако водачът не реагира; Отварянето на багажника без ръце с безключов достъп; Интелигентната система 4х4 с мигновени реакции в рамките на 1/7 оборот от колелото; Ford SYNC, позволяваща гласовото управление на телефона и аудио системата; Системата за помощ при аварийни ситуации, която в случай на инцидент автоматично набира номер 112 чрез свързания с Bluetooth мобилен телефон и дава информация за инцидента; Максималните 5 звезди за безопасност на Euro NCAP и редица други. Kuga се предлага с модерна гама бензинови и дизелови двигатели. Налична е във версия 4х2 и 4х4. Гарантира всепризнатото възнаграждаващо пътно поведение, характерно за Ford и по безспорен начин дефинира удоволствието от управлението.

Новият компактен SUV EcoSport осигурява идеалната комбинация от маневреността, достъпността и икономичността на малък автомобил и гъвкавостта и пространството на SUV. Интериорът е с модерно излъчване и разполага с 4-инчов цветен дисплей на централната конзола. EcoSport е разработен в едни от най-суровите климатични условия и терени на света и е тестван при температури от +50С до -25С и надморска височина до 4 300 м. Издръжливостта и способностите на EcoSport гарантират, че може да се справи с най-предизвикателните пътни условия, независимо дали са тесни, криволичещи и неравни селски пътища или дупки и високи бордюри в града. EcoSport осигурява 200 мм просвет и 550 мм дълбочина на газене. В рамките на вратите е използвана ултраздрава борова стомана, за да се гарантира здравината на каросерията.

Fiesta е всепризната с дизайна, икономичността, комфорта, пъргавината, множеството технологии и впечатляващото си пътно поведение. Именно тези качества я превърнаха в най-продавания малък автомобил в Европа за 2012, 2013, 2014 и 2015 г. Fiesta гарантира забавление в града или на дълъг път и посредством динамичните си качества. Тя се предлага с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател, който за пети пореден път бе избран за Световен двигател на годината в категорията до 1 литър – за 2012, 2013, 2014, 2015 и 2016 г.

Специални оферти

По случай поставения наскоро в България Гинес рекорд за най-дълга колона от автомобили Ford, предлагаме специална серия на най-продаваните модели Ford:

Fiesta Guinness Edition – с 1.25i двигател, 82 к.с., 5 врати, богато оборудвана с всички електронни системи за безопасност (ABS+EBD+EBA+HLA), 7 въздушни възглавници, предни ел. стъкла и огледала, климатична инсталация, пътен компютър, система за следене налягането в гумите, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, волан с кожена тапицерия и Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB порт за рекордно достъпната цена от 16 990 лв. без ДДС.

 

Focus Guinness Edition с 1.0 EcoBoost 100 к.с., оборудван с Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB порт, 6 въздушни възглавници, всички електронни системи за безопасност (ABS+EBD+EBA+HLA), Старт-Стоп система, климатична инсталация, предни ел. стъкла и ел. огледала, пътен компютър, система за следене налягането в гумите, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ и волан с кожена тапицерия само сега, по случай световното постижение на Ford в България, на специалната цена: 21 370 лв. без ДДС.

EcoSport Guinness Edition с 1.5i двигател, 110 к.с. и 7 въздушни възглавници, дневни светлини, фарове за мъгла, климатична инсталация, ел. регулируеми огледала, регулируема задна седалка, предни и задни ел. стъкла, пътен компютър, Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана, USB и AUX вход, кожен волан, централно заключване и система за следене налягането в гумите, се предлага за едва 24 990 лв. без ДДС.

Ford Kuga Guinness Edition 1.5 EcoBoost, 150 к.с., 4х2, и следното богато оборудване: всички електронни системи за безопасност, 6 въздушни възглавници, предни и задни ел. стъкла, ел. регулируеми, отопляеми и сгъваеми огледала, дневни светлини, Радио/CD/MP3 с 6 тонколони, управление от волана и USB порт, аудио система с 4.2" дисплей и SYNC с гласови команди, Bluetooth хендсфри и помощ при аварийни ситуации, автопилот, двузонов автоматичен климатик, автоматична Старт-Стоп система, Ford Easy Fuel система, централно заключване с дистанционно управление и сгъваем ключ, система за следене налягането в гумите, неръждаеми прагове, заден паркинг асистент, е достъпен за 32 250 лв. без ДДС.

Всички автомобили Ford се предлагат с 5 години гаранция. Специалните серии Guinness Edition са ограничени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com