Якето – бронята на моториста

816
Якето – бронята на моториста
Снимка: Honda Goldwing

В разгара на лятото мотористите стават особено активни. Сега е тяхното времето. Някои откриват огромна доза романтика в гледката на профучаваща групичка от съвременните рицари, облекли своите модерни брони. Определено мотоекипировката е тяхнаха броня, защото нейна мисия номер едно е да ги запази живи и здрави. Освен това е задължителна по закон. А и понякога може да бъде доста стилна и красива. Висококачественото мотояке е един от ключовите елементи от нея. Ще се опитаме да ви помогнем да изберете точно вашия модел от богатото многообразие от предлаганите на пазара.

Първият определящ фактор е класът на мотоциклета, който карате. Често името на типа яке само ще ви подскаже дали то е подходящо за вашия случай. Якетата за мотористи биват спортни (от най-технологичните материи), състезателни (от най-висок клас), Cruiser (кожени и с допълнителна броня) или Adventure (с големи джобове и протектори).

При спортните модели протектори можете да добавите допълнително. Мембраните от високотехнологичен текстил при тях понякога се съчетават кожа.

Видимо ще отличите състезателното мотояке по прилепналата в името на по-добрата аеродинамика кройка. Най-често якетата от този тип са направени от изключително издръжлива кожа и осигуряват на моториста възможността да се движи свободно. Не търсете джобове при тях, ала защитната броня е задължителна.

Карате туристически мотоциклет? Тогава Adventure моделите са точно за вас! По-дългата яка на такова мотояке ще запази врата ви, материите са предимно дишащи и водоустойчиви, за да се чувствате комфортно независимо от несгодите, които се кани да ви сервира майката природа.

Вторият въпрос, по който имаме колебания, обикновено е текстил или кожа. Кожените са по-издръжливи във времето, но не са така леки и функционални като текстилните. Но пък с такова мотояке винаги ще сте една идея по-близо до образа на Марлон Брандо в „Дивият“.

Третият показател е марката, придружена от съотношението между цена и качество. Истински богато разнообразие от мото якета от небезизвестните Honda, Kenny Racing, Oxford и Alpinestars ще откриете в електронния магазин на Бултрако Моторс, оторизиран дилър на цитираните марки с над 30-годишна история. Освен това компанията разполага с реални шоурумове (два в София и един в Пловдив), така че можете да заложите на тактиката „око да види, ръка да пипне“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com