На две колела: Не пренебрегвайте мотопанталоните и моторъкавиците

642
На две колела: Не пренебрегвайте мотопанталоните и моторъкавиците
Снимка: Honda Goldwing

Ако яхтингът е възможно най-скъпият и неудобен начин да стигнеш до място, на което всъщност нямаш никаква работа, мотоциклетизмът е почти негов антипод. Замислете се само – железните кончета са икономични, сравнително удобни за всекидневни пътувания в натоварения градски трафик и освен за удоволствие, често биват използвани като превозно средство до работното място, а и като служебно возило от компаниите за доставки. По джоба са на всеки. Приликата разбира се крие в приключенския дух и на двете и неизменното удоволствие, което пореждат. Но дори едно падане с мотопед при сравнително ниска скорост - 50 км/ч. може да ви нарани сериозно. Якетата и каските са основата на мотоекипировката, но е добре да се снабдим и с ръкавици, мотопанталони и ботуши.

Добрата мото екипировка не е равнозначна на това да се появите на работното си място, пременени като рицар в доспехи и да ви отнеме половин час, за да се преоблечете. Дънките от кевлар са доста удачно решение за всекидневни градски пътувания с мотоциклет. Подсилването на тъканта им с въглеродни влакна ги прави максимално устойчиви при падане, а в същото време тези модерни панталони са неангажиращи и не ограничават движението.

За по-продължителни пътшествия на две колела заложете на текстилни или кожени панталони. Добре е да ги комбинирате с материята на якето.

Важна част от екипировката на моториста са мото ръкавиците. Тяхната роля е да предпазват от атмосферните условия и да защитават ръцете ви при падане. Биват кожени или текстилни, а често са изработени и от комбинация от двата материала. Намират се и доста олекотени летни модели с отлична вентилация, както и зимни топли модели. Относно избора на марка – с отлично качество се отличават Alpinestars, Honda и Oxford, които ще откриете в електронния магазин на Бултрако Моторс.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com