Не подценявайте почистването мотоекипировката си

521
Не подценявайте почистването мотоекипировката си
Снимка: Honda Goldwing

Лято е! Мотористите, рицарите на новото време, са в стихията си. Неизменна част от техния имидж е мотоекипировката. А тя е изложена на всякакви атмосферни условия и се нуждае от поддръжка. Вероятно сте чували шеговития въпрос по какво ще познаем щастливия моторист? Верният отговор за него е „по мухите между зъбите!“. В това има много истина – насекомите, калта, мръсотията, слънцето и дъждът атакуват мотоекипировката отвън, а отвътре враговете се наричат влага и пот.

При правилна поддръжка мотоекипировката може да ви служи достатъчно дълго време, за да ви спести пари от купуването на нова.

Честотата на почистване зависи от средата, в която караме любимия си мотоциклет. Съвсем обяснимо е защо ако „яздим“ по Off-road маршрут, екипът ни ще се нуждае от повече грижи.

Махнете първо допълнително вградените протектори - налакътници, наколенки, както и свалящата се подплата. Разкопчайте циповете и ги оставете отворени.

Преминете с влажна кърпа върху отделните петна при наличието на такива. За по-упоритите използвайте вода и сапун. Същото е в сила и за текстилните артикулите от текстил и други материи. Заложете на качествени почистващи продукти като пяна и лосион за поддръжка на кожа. Използвайте четка или микрофибърна кърпа за кожа.

Препоръчваме почистване на външните части на екипировката ви, примерно мото яке да се прави след всяко каране. Третирайте след това кожата с лосион за омекотяване. При липса на такъв под ръка можете да използвате и крем за тяло или вазелин.

С течение на времето водоустойчивото покритие се износва, така че използвайте препарати за водоустойчиви материи, импрегниращ спрей и др.

Самия мотоекип изсушете на закачалка или върху суха кърпа, но в никакъв случай в сушилня. Ако желаете да ускорите процеса, използвайте средно топла струя на сешоар. Вашата мотоекипировка е вече суха? Поставете подплатата и протекторите и вече сте готови.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com