Nokian Tyres засилва сътрудничеството си с автомобилните производители в Централна Европа

995
Nokian Tyres засилва сътрудничеството си с автомобилните производители в Централна Европа
Снимка: Nokian tyres

BMW Group потвърди, че зимната гума Nokian WR D4 ще бъде оригинално вграждана в BMW X1. Премиум SAV (Sports Activity Vehicle) моделът на BMW ще използва Nokian WR D4 в размер 225/55 R17 97H.

Nokian WR D4 е от новата генерация зимни гуми, разработени от Nokian Tyres специално за централно-европейските метеорологични условия. Тя предлага отлично сцепление и комфортно управление дори и при високи скорости. Гумата отговаря на високите стандарти на BMW Group за безопасност, стил и високо качество.

За да получи одобрение от BMW Group за оригинално вграждане в автомобила, Nokian WR D4 премина взискателната тестова програма на немския производител. Това гарантира, че гумите отговарят на строгите изисквания за управление и сигурност, предоставяйки максимален комфорт и представяне от автомобила.

Nokian Tyres от дълго време активно си сътрудничи с производителите, особено в скандинавските държави. Партньорството с BMW Group разширява перспективите на Nokian Tyres за развитие в Централна Европа. Именно този регион е най-големият пазар за зимни гуми в света и по тази причина една от най-важните зони за развитие на компанията.

 “Сътрудничеството ни с BMW Group показва, че ние, най-северният производител на гуми в света, сме уважавани и качеството на нашите продукти е оценено. Това е много важна стъпка за нас в развитието ни в сектора за оригинално вграждане“, коментира Маркус Хонкала, Мениджър „Продажби“ на Nokian Tyres.

 

Подробности за Nokian WR D4: Nokian WR D4 winter tyre for Central European conditions

Снимки във висока резолюция: Nokian WR D4 for BMW X1

За Nokian Tyres

Nokian Tyres plc е основана през 1988 г., а корените на компанията могат да се проследят чак до 1898 г., когато е основана Suomen Gummitehdas Oy – финландска фабрика за гуми. Компанията е най-северният производител на гуми в света, чиято цел е да подпомага и улеснява безопасното шофиране при тежки условия. Компанията произвежда иновативни гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини, подходящи за гористи или заснежени местности и региони с предизвикателни условия за шофиране през различните сезони.

През 2015 г., за компанията работят близо 4 400 души, като нетните ѝ продажби възлизат на около 1,4 милиарда Евро. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Производствените бази се намират във Финландия и Русия. В централата, която се намира в Nokia, Финландия, се осъществява централизираното разработване на продуктите с помощта на тестове и прототипи. Заводите на Nokian Tyres произвеждат автомобилни и тежкотоварни гуми и рециклират материали за гуми на камиони. Съгласно изискванията на компанията, всички продукти се разработват и произвеждат с цел устойчивост, безопасност и екологичност през целия им жизнен цикъл.
Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес:
www.nokiantyres.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com