Опасен ум в безопасна кола

423
Опасен ум в безопасна кола
Снимка: Александър Македонски/Actualno.com

Няма значение дали си от малък град или от малка държава. Има значение колко са големи мечтите ти, има значение дали притежаваш нужната самодисциплина и дали си готов да се изправяш лице в лице с трудностите и опасностите. Защо да го правиш? В името на това, да бъдеш всеки ден по-добър и да успееш.

Знаем една марка, която винаги успява. Успява с всеки нов модел да вдигне летвата все по-високо и по-високо. Новото Volvo XC60 успя да сложи нов стандарт по отношение на иновации, безопасност и дизайн. Когато ни потърсиха за партньорство, ние от Actualno бяхме длъжни да отговорим на високата топка.

Затова заложихме на една от най-високите топки в България, която познаваме - Дарин Маджаров, създателят на Уча.се, образователен сайт номер едно в България в няколко поредни години. В него, на разбираем и лесен език, екипът на Дарин разработва видеоуроци, които помагат на учениците да напредват по-лесно, по-бързо и по-устойчиво.

Уча.се е толкова добър, че вече се ползва от половин милион българи, а за последните няколко години броячът на изгледаните видеоуроци минава 30 милиона.

Зад цифрите стои по-важното - Дарин е човек с мисия - да подобри образованието в България, защото само човек с умения и знания може да постига успехи и да живее щастливо. А основите на неговата мисия са заложени в неговото детство в родното му Дряново, където получава най-важните уроци за живота от семейство си.

Именно затова Дарин ни заведе с новото Volvo XC60 до малкия предбалкански град, който очевидно продължава да ражда големи българи, а освен това предлага и десетки панорамни пътища.

Предлагаме ви да изгледате видеото, което заснехме, а после да си поговорим за колата:

 

Новото Volvo XC60 - сигурност от ново поколение

Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-добро цялостно представяне на тестовете за безопасност на Euro NCAP през 2017 г. и беше отличен с престижната награда „Най-добър в класа“ (Best in Class). ХС60 постигна почти перфектните 98% за защита на възрастните пътници и при големите кросоувъри показа категорично предимство в категорията „Асистент за безопасност“ (Safety Assist) с 95% - с цели 20 точки повече от най-близкия конкурент в сегмента. Постижението подчертава безспорното лидерство на ХС60 в сферата на автомобилната безопасност. Той е напълно оборудван с най-модерните технологии, създадени да подпомагат водача, да предпазват пътниците в колата и останалите участници в движението, предотвратявайки потенциалните удари.

Повече от 1,2 млн. души загиват при пътни инциденти годишно в цял свят. 99% от всички катастрофи са причинени от човешки фактор. От Volvo са убедени, че интегрирането на ново поколение системи за сигурност ще намали влиянието на човешкия фактор при пътните инциденти. Визията на шведската компания е, че до 2020 г. никой не трябва да загива или да получава тежки наранявания в нов Volvo автомобил.

Комплексът от иновативни системи за безопасност City Safety в новото Volvo XC60 е обновен и допълнен с автоматично подпомагане на управлението Steer Assist. Функцията Oncoming Lane Mitigation включва автоматично завиване на волана, за да се избегне челен сблъсък, а Blind Spot Information System (BLIS) – система за засичане на потенциална опасност в мъртвата зона на автомобила, активира автоматичното завиване, когато има риск при навлизане в насрещното платно на движение.

ГАЛЕРИЯ НА НОВОТО VOLVO XC60 МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Богата гама мощни двигатели с грижа за околната среда

Volvo XC60 се предлага с носителя на специална награда при XC90 T8 Twin Engine – бензинов Plug-in хибрид двигател, с 407 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 5,3 секунди. При нормално шофиране агрегатът се движи в режим Hybrid, при който предните колела се задвижват от 2-литров, 4-цилиндорв бензинов мотор, оборудван с механичен турбокомпресор, а задните - от електрически мотор с мощност 80 к.с. С едно натискане на бутона шофьорът може да превключи изцяло на електричество, което е от огромна полза в натоварения градски трафик. Максималният пробег в електрически режим е 43 км, преди отново да се премине на стандартния хибриден режим.

Хибридният двигател на ХС60 намалява въздействието върху околната среда, като осигурява нисък разход на гориво от 2,1 л/100 км и вредни емисии от едва 49 г/км. Така собствениците на новото ХС60 вече могат разчитат на мощен двигател и в същото време да бъдат спокойни, че се грижат за околната среда.

Новото ХС60 дебютира още с D4 дизелов двигател с мощност 190 к.с. и D5 с PowerPulse технология и 235 к.с. Автомобилът се предлага и с Т5 бензинов двигател с 254 к.с., както и Т6 с турбокомпресор и механичен компресор, с 320 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Екологичните показатели на новото Volvo XC60 не са само под капака му. Системата за пречистване – CleanZone, филтрира вредните частици, които замърсяват въздуха отвън, за да внесе в купето на автомобила чист и скандинавски свеж въздух.

ГАЛЕРИЯ НА НОВОТО VOLVO XC60 МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com