Сезонът на летните гуми е тук – летните премиум продукти на Nokian Tyres предлагат безопасност и спокойствие за трудни завои и дъждовни дни

1632
Сезонът на летните гуми е тук – летните премиум продукти на Nokian Tyres предлагат безопасност и спокойствие за трудни завои и дъждовни дни
Снимка: Nokian Tyres

Скандинавският производител на гуми Nokian Tyres предлага модерна и разнообразна селекция от летни гуми за Централна и Източна Европа. Новото поколение летни гуми се отличава с уникална Dual Zone Safety технология, специално разработена за променливи летни условия. Тази технология победител в различни тестове за гуми, е била първоначално въведена в моделите за леки автомобили и после е пренесена и в SUV и кросоувър сегментите. Продуктите на Nokian Tyres предоставят отличен комфорт при шофиране, издръжливост, и преди всичко първокласна безопасност – гарантирайки перфектно спокойствие по време на летните пътувания.

Докато се наслаждавате на слънчевите и красиви летни дни е лесно да забравите за опасностите свързани с подгизналите от дъжд пътища. Съвсем обичайно е напоследък времето да варира от екстремни горещини до резки валежи, а прогнозата за времето се променя неочаквано. Усъвършенстваните и щателно тествани премиум летни гуми ви предоставят безопасност тогава когато най-много се нуждаете от нея.

 „Всяка гума може да се търкаля без проблем когато условията са перфектни. В променливи и предизвикателни условия обаче, като например внезапни валежи, е нужно гумите ви да предоставят изключителна стабилност. Много е важно гумата да не ви изненада по време на по-резки маневри, спирания или докато се движите върху мокра настилка. Имате нужда от надеждност и предсказуемост, което означава гумите ви да запазят сцеплението си и характеристиките си, от ранна пролет до късна есен.“, казва Мартин Дражик, експерт по гумите и продуктов мениджър за Централна Европа в Nokian Tyres.

Стабилнот и издръжливост за SUV-та

Богатата гама летни гуми на Nokian Tyres е завършена от новите SUV гуми: Nokian Powerproof SUV и Nokian Wetproof SUV. И двата продукта са снабдени с технологията Dual Zone Safety, позната от печелилите различни тестове модели за леки автомобили. Стабилните SUV гуми са проектирани за мощни спортни автомобили и кросоувъри, за прецизно управление и приятно усещане при шофиране.

И двете нови попълнения са оборудвани с униклната технология Aramid Sidewall на Nokian Tyres. Структурата на страницата съдържа изключително здрави арамидни влакна, което я прави по-издръжлива на внезапни удари или прорези, които иначе биха нарушили целостта ѝ и биха прекъснали пътуването.

Същата технология Aramid Sidewall се използва във всички модели гуми на Nokian Tyres за ванове и кемпери. Продуктовата гама Nokian cLine Van предоставя така нужната стабилност, балансирано сцепление и изключителна издръжливост за ванове.

Новият модел Nokian Powerproof SUV е разработен и тестван в сътрудничество с шампиона от Формула 1 Мика Хакинен. „В SUV гумите, които ползвам, оценявам качества като стабилност, надеждност и лекота на движение. Nokian Powerproof SUV е възхитителна комбинация от първокласно представяне, изключителна издръжливост и приятно усещане при шофиране. Представя се еднакво добре както при високи, така и при по-ниски скорости, на мокра и суха настилка. Дава ви увереност, което от своя страна е предпоставка за безопасност.“, казва Хакинен.

Убедителни оценки от тестове

Nokian Powerproof и Nokian Wetproof предоставят безопасност и надеждност за леки автомобили движещи се по източноевропейските пътища през лятото. И двата модела се класират добре в настоящите независими тестове на гуми за 2020 г.

Оценени високо заради доброто си спирчано сцепление и много ниско съпротивление при търкаляне, Nokian Powerproof финишират на трето място тази година в летния тест на Sport Auto. Също така получиха добра оценка в тестовете на Auto Motor und Sport, Sport Auto и Auto Bild. Италианското автомобилно списание Automobilismo похвали Nokian Powerproof като най-добрите гуми по отношение на сцепление на мокра настилка, като същвременно отбеляза перфектния баланс и предсказуемост на сухи настилки.

Уникалните свойства на премиум гумите Nokian Wetproof не са останалите незабалязани от водещите автомобилни издания. „Когато става става въпрос за спиране на суха настилка, Nokian Wetproof e от абсолютно най-висок клас.“, посочва немското списание Gute Fahrt в тазгодишните си тестове. Полското списание Motor Magazine също подчертава високото ниво на представяне при спиране на суха и мокра настилка. Заслужава да се спомене и абсолютната победа на тази уникална гума в тестовете през 2019 на немските издания ACE Lenkrad и Auto Motor und Sport.

Nokian Tyres е първият производител на гуми с одобрени цели за намаляване на емисиите на парникови газове

Nokian Tyres e първият производител на гуми, чиито цели за намаляване на производствените емисии бяха одобрени от инициативата Science ...

Правилните гуми за вашия автомобил

Обширната гама от летни гуми на Nokian Tyres отговаря на всички нужди. В допълнение към най-новите модели за леки автомобили и SUV, летните гуми Nokian eLine 2 също заслужават да бъдат споменати. Благодарение на ниското съпротивление при търкаляне и икономията на гориво, която следва от това, те са идеално решение за безопасно и екосъобразно шофиране. Гумата с рейтинг АА е популярна сред шофьорите на електрически автомобили.

Гарантирано качество и удовлетворение

Nokian Tyres е един от малкото производители, които осигуряват по-високо от стандартното ниво на грижа за клиента, предоставяйки гаранция за удовлетвореност: Гаранция за арамида на Nokian Tyres и Обещание за удовлетвореност на Nokian Tyres. И двете предоставят на клиентите първокласен достъп до подходящ модел гуми по избор и гарантират за тяхната издръжливост.

Като допълнително доказателство за превъзходни качества, продуктовите гами както на Nokian Powerproof, така и на Nokian Wetproof са получили знака за качество на TÜV (TÜV Tire Performance Mark). Този знак от TÜV SÜD, независима организация за тестване, удостоверява, че Nokian Wetproof се сравнява благоприятно с първокласните си конкуренти по отношене на качество и представяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com