Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо никога да НЕ слагате неоригинални запалителни свещи на автомобила си?

22 май 2024, 11:21 часа

На пазара на авточастите има много производители и дистрибутори, но не всички предлагат висококачествени запалителни свещи. Разбира се, на всеки му се е случвало да рискува и да си закупи неоригинална част, но често съжалява за това.

В статията ще разберете защо да се доверявате единствено на оригинални запалителни свещи и да не се примирявате с ниско качество, което обикновено излиза по-скъпо с времето.

Защо неоригиналните части са проблем?

Тъй като електронната търговия се превърнаха в основна част от живота на хората, шофьорите и механиците вече имат достъп до множество магазини за авточасти. Често примамката са по-ниските цени от тези на дистрибутора. Но макар и спестяването на някой лев да звучи като добра идея, то може да изложи безопасността и здравето на автомобила ви на риск.

В повечето случаи е трудно да разберете коя част е оригинална и коя не, ако поръчвате онлайн и имате на разположение само едно малко изображение. Въпреки че някои части може да изглеждат по същия начин като оригиналните, е малко вероятно те да работят по същия начин. В много случаи за направата им са използвани материали, които не са преминали всички тестове за качество и безопасност.

Това е често срещан проблем с неоригиналните запалителни свещи, които могат да намалят мощността на двигателя при силно ускорение или натоварване. При нагряване те могат и значително да повредят двигателя, което ще ви струва цяло състояние. Затова е важно винаги да се доверявате само и единствено на доказали се магазини за авточасти.

Как да разпознаете неоригинална запалителна свещ?

Както споменахме преди малко, препоръчително е да купувате части от магазини, които са се наложили с времето и са оторизирани да продават оригинални части. Тук ще ви запознаем с разликите, които можете да забележите между фалшивите и оригиналните части, за да направите сравнение.

Главните от тях са следните:

●      Външен вид – макар и очевидно, най-големият признак, че сте закупили неоригинална част, е разликата в начина, по който изглежда продуктът.

●      Опаковка – точно както трябва да проверите самата част за несъответствия, опаковката, в която пристига тя, също може да съдържа признаци, че не е оригинална. Обърнете внимание на държавата на произход и разположението на логото на марката.

Тези фактори ще ви служат като първи сигнал, че трябва да върнете закупения продукт.

Все още ли си мислите, че спестявате пари?

Вероятно сте на мнение, че няма смисъл да инвестирате в оригинални запалителни свещи. По-скъпи са, а пък вие няма цял живот да карате една и съща кола. Всъщност по-евтините свещи могат да ви костват бензиновата помпа. Освен това да намалят горивната ефективност, тъй като не са изработени по същия начин.

Защо да изберете оригинални запалителни свещи?

Има редица предимства от използването на оригинални запалителни свещи:

●      По-дълъг експлоатационен живот;

●      По-голяма ефективност;

●      По-висока издръжливост във времето;

●      По-голяма устойчивост на ерозия на материала и др.

Когато изберете оригинални запалителни свещи от реномиран търговец на авточасти, вие  получавате висококачествени части с гаранция за качество и произход.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес