Asian Dub Foundation с парти в София

17441
 Asian Dub Foundation с парти в София

Британците Asian Dub Foundation Sound System (ADF) ще забият в столичния клуб "Mixtape 5" на 26.02.2015 г., четвъртък, 22.00 часа.

Soundsystem шоуто на групата в състав Jon Pandit (dj), Aktar (mc&dj), LSK (mc) и Sonny Green (mc), ще се случи по покана на Event Zone.

Transfiguration Festival, село Долен, Югозападни Родопи

Какво е Transfiguration Festival Някъде там, в Родопите, едно малко село, забравено в планината, е притихнало в себе си, притаило изко...

Те ще зарадват публиката с всички класически парчета, издадени през годините, както и с изцяло нова продукция от последния им албум „The Signal And The Noise”.

Стилът на Asian Dub Foundation e комбинация от рага-джънгъл, дъб и хип-хоп, пънк рок китара и азиатски мелодии, миксирани от Jon Pandit - Pandit G. Интересно в историята на групата, създадена през 1993 г., е начинът по който използват музиката си като оръжие срещу политическите несправедливости в света. Такъв е случаят с "The Signal and The Noise". Албумът разглежда наболели теми, като финансови кризи, разсизъм, неравенството.

За аранжимента на една от песните е използван семпъл на пеещи протестиращи в Сирия. "Песента, която пеят е написана от Ibrahim Qashoush, който е убит заради нея. Нямаше как да не го използваме, за да разкажем за смелоста му.", заявяват ADF.

Групата е про активистки настроена, което показват не само чрез социалните си текстове. В края на февруари ADF ще озвучат прожекцията на френския филм "La Haine", в който основните теми са расизмът, наркотиците и социалното положение в предградията на Париж. Всъщност протестите са пряко свързани с началото на бандата. Целта на Jon Pandit, основателят на формацията, е да прави музика, за да се бори с расизма и да направи "място" на сцената за индийските артисти, които живеят в Англия. И до ден днешен Asian Dub Foundation са автентични и независими, както в първата си година, а музиката им остава непреходна.

Хардкор легендите BIOHAZARD на сцената на Summer Chaos Fest 2015

След световните имена Godsmack и Papa Roach, още една супергрупа потвърди участието си на тазгодишното издание на Summer Chaos Festival...

Не пропускайте Asian Dub Foundation Sound System на 26.02.2015 г., четвъртък, клуб "Mixtape 5". Вратите отварят в 22.00 часа. Билети може да намерите в мрежата на Ticketlogic на цена от 25 лв. На място билетите ще струват 30лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com