Il Volo разпродадоха Arena di Verona

2712
Il Volo разпродадоха Arena di Verona
Снимка: BG Sound Stage

Il Volo разпродадоха концерта си в Arena di Verona на 24 септември, който ще бъде кулминация на турнето, с което отбелязват 10 блестящи години на сцената.

Дни преди това очакваме младите италианци за два концерта в България – на 16 септември във Варна и на 18 септември в София. Те ще пеят със симфоничния оркестър на БНР.

Първата част на турнето им премина триумфално из Италия в началото на лятото – със старт от световната столица на културата Матера, през Рим, Централна Италия, родния град на Джанлука Джинобле Монтепагано, до Палермо и Таормина в горещата Сицилия.

"Джанлука е елегантността и присъствието, Иняцио е радостта и благодарността, а Пиеро - силата и енергията", писаха италианските медии за тях.

В световната си обиколка Il Volo представят новия си албум "Musica" с титулната песен "Musica Che Resta", която зае трето място в тазгодишното издание на Санремо. В Musica Tour освен познатите класически и оперни изпълнения, Джанлука, Пиеро и Иняцио се разхождат в диапазона между популярни евъргрийни на световната музика и кавъри на емлематични италиански мелодии от миналото. Новата им програма включва авторските парчета "Fino a Quando Fa Bene" и "Vicinissimo". Също така триото дава нов живот на любимите на италианците и феновете на италианската култура мелодии "A Chi Mi Dice", "People, Arrivederci Roma", "Lontano dagli Occhi", "Be My Love", "La Voce del Silenzio", and "Meravigliosa Creatura".

Видеота на "A Chi Mi Dice" беше заснето на остров Капри и за радост на феновете скоро се очаква премиера на неговия making.

Сега момчетата за кратко си почиват по плажовете на Ибиса и Сицилия. А след концерта в Арена ди Верона на 24 септември през есента ги очаква да обиколят големи градове в Латинска Америка – Сан Паоло, Буенос Айрес, Рио де Жанейро и Сан Салвадор.

Преди дни Il Volo публикуваха във Facebppl позицията си в подкрепа на своя ментор и вдъхновител Пласидо Доминго, който наскоро беше обвинен в сексуален тормоз. "Познаваме човека и голямата личност, напълно различен от начина, по който го представят днес. Човек изцяло отдаден на семейството си, на приятелството и на работата си, един от най-големите артисти на оперната сцена", написаха те. "Без да правим преценка на случващото се, заставаме близо до Пласидо и неговото семейство и се надяваме тази така невероятна история да се разреши по-скоро без прекалено страдание за нито една от страните."

Билети на концертите на Il Volo се продават в системата на Ивентим и на касите на съответните зали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com