Италиански шеф-готвач готви на живо за Бочели

70842
Италиански шеф-готвач готви на живо за Бочели

По изричното настояване на Маестро Андреа Бочели за прясно приготвена храна, организаторите на концерта му в София са предвидили изграждането на истинска италианска кухня зад кулисите на стадион Българска армия тази неделя (31 август).

Със задачата да впечатли звездата с кулинарните си умения ще се заеме шеф-готвачът Джузепе Ломушо от популярния италиански ресторант в сърцето на столицата Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi". Менюто на Бочели е изготвено специално за най-обичания тенор в света и ще включва изцяло традиционни за родината му ястия.

ЦСКА играят на 23 август до сцената на Андреа Бочели

Сцената за концерта на Андреа Бочели започва да се строи на 20 август, няма да възпрепятства домакинския мач на ЦСКА с Марек на 23 авгу...

Преди да зарадва българските си почитатели с един от най-впечатляващите концерти тази година, Маестро Бочели и семейството му ще се насладят на талиатели с телешко рагу ала Джузепе, телешко бон филе на скара със сос от пресни горски гъби, тали'ята ди поло от бут със сос от пресни гъби и за десерт - сочно тирамису по най-стара рецепта.

Специално заради шеф Ломушо, Бочели се е отказал от обичайното си меню, което включва пилешко и риба, и е помолил да бъде изненадан от талантливия си сънародник. Всички ястия ще бъдат приготвени на живо в специално изградена модерна кухня зад сцената.

За италианците храната е моторът на живота и компромис с нейното качество е немислим. Затова в къщата на италианските традиции Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" всичко е приготвено със 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход (DOP-IGP), и се използват само натурални подправки – сол, босилек, черен пипер, розмарин, риган и т.н.

„В моя роден град няма големи супермаркети – отиваш при месар за месо, при пекар за хляб и при зарзаватчия за зеленчуци. И тези продукти идват от семейства с традиции  в производството им“ - разказва маестро Джузепе Ломушо. 

Търсят VIP апартаменти за Бочели в София

Доверени хора от екипа на световноизвестния тенор Андреа Бочели пристигнаха в София, за да изберат апартамента, в който ще отседне зв...

Родом от Андрия (Пулия), той е израснал с традициите в приготвянето на италианска кухня, предавани от поколение на поколение.  “В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача“ - продължава Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата.

Междувременно стана ясно, че Маестро Бочели и семейството му ще отседнат в пет-звезден VIP-апартамент, който се намира в голф-клуб в непосредствена близост до София. Там ще ги очакват кожена спалня, огромни полилеи и електрическо пиано, което ще пристигне специално от Германия утре сутрин.

Отлично местоположение само на 20 минути от центъра на София, невероятна гледка, стил, съчетан с комфорт и индивидуалност, персонално обслужване и истинско българско гостоприемство – това позволява на този хотел да надмине всички очаквания. Доброто местоположение предоставя лесен достъп до летище София, до което се стига за 20 минути с кола.

Последните останали билети за концерта на Маестро Андреа Бочели в София на стадион “Българска армия” на 31 август могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и на http://www.eventim.bg/bg/bileti/andrea-bocelli-sofia-bulgarian-army-stadium-674342/performance.html и http://andreabocelli.com/tickets.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика