Камерният оркестър на Забранения град се пренася в Античния театър

61384
Камерният оркестър на Забранения град се пренася в Античния театър

Тази есен ще имаме невероятната възможност да се насладим на музиката на Камерния оркестър на Забранения град (TheForbiddenCityChamberOrchestra). Оркестърът е съставен от най-виртуозните изпълнители от Китайската музикална консерватория.

Събитието ще се пренесе от Забранения град в Античния театър в Пловдив на 13 септември 2014 г. Считан за един от най-елитнитекамерни състави, препоръчвани и популяризирани от Китайското министерство на културата, оркестърът свири с огромен успех в редица държави, между коитоБългария, Австралия, Нова Зеландия, Полша, Русия, Мексико, Куба, Израел и др.

AYO специално за Actualno.com: Не очаквайте нищо, само неочакваното!

На 19-ти юни, младата германка от нигерийски произход AYO, ще се качи за втори път на българска сцена, в Зала 3 на НДК от 20:00 часа. ...

Станала известна с албумите Four Dreams by Plum Blossoms и Song of Wind, формацията получава високи оценки както от китайската, така и от чуждестранната музикална критика.Ето само някои от отзивите за оркестъра: „Отразява уникалното великолепие и елегантност на традиционната китайска музика на модерната сцена, същевременно изпълнена с рядко срещан чар.”; „Камерният оркестър на Забранения град помага на китайския народ да оцени онова, което първоначално е смятано за „интелектуална” музика и играе важна роля в представянето на този вид музика пред останалия свят.”; „Това е един от най-влиятелните камерни оркестри в съвременния свят.”

Видното място, което Камерният оркестър на Забранения град заема на музикална сцена, се дължи не само на отличното музикално майсторство, но и на силно изразената културна осъзнатост на неговите музиканти. Изпълненията им включват както композиции на съвременни автори, така и традиционни китайски класики  с модерен аранжимент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com