Напълно разпродадена зала на първия LORD OF THE RINGS IN CONCERT

48777
Напълно разпродадена зала на първия LORD OF THE RINGS IN CONCERT

При напълно разпродадена зала “Арена Армеец“ премина първото музикално-филмово зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT. Над 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина. Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани от над 10 000  през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути.  Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога до сега пред българската публика.

 

Taзи вечер е зрелищният спектакъл LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Тази вечер е дългоочакваното музикално-филмово зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата ...

"Досега не бяхме представяли шоуто пред толкова голяма публика. В България поставихте своеобразен световен рекорд, а реакцията на хората беше зашеметяваща. Всички на сцената настръхнахме на няколко пъти. Това е рядкост при нас след над 200 подобни спектакъла, но все пак вие българите, успяхте да ни накарате да се почувстваме на най-правилното място, където това шоу трябва да бъде изпълнявано! Задължително ще се върнем и с "Двете кули" следващата година!“ сподели солистката на музикалния спектакъл Кейтлин Лъск. 

Музикално-филмовото приключение беше разделено на две части от приблизително 90 минути. Музикантите от симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР заедно с хора на Софийските момчета бяха на сцената през целия филм, прожектиран на огромен екран. Пред развълнуваната публика, оркестърът даде нов живот на любимия на поколения зрители филм „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Това беше премиера за България на формата Movie in Concert, който представлява филмов саундтрак, представен на живо, в пълен синхрон с картината. Събитието беше първо за Източна Европа и стана част от 80 години БНР „Властелинът на ефира“. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com