Сръбските тръбачи "Барка Брас Бенд" се присъединяват към фестивала Бохеми Банско

23604
Сръбските тръбачи "Барка Брас Бенд" се присъединяват към фестивала Бохеми Банско

Последният уикенд на юни Банско ще се разлюлее под звуците на балканския неравноделен ритъм, с единствения по рода си фестивал „Бохеми”! Към уникалното събитие ще се присъединят и сърбите „Барка Брас Бенд”!

Фестивалът е без еквивалент за пределите на България и има за цел да „разбърка” неповторима кулинарна еклектика, колорит и богата душевност. Обещанието е за истински празник на музиката, живия ритъм и културното разнообразие в подножието на Пирин планина. Трудно можем да се сетим за по-подходящо място и време!

На 26-ти и 27-ми юни, участие на форума ще вземат майсторът на балади Желко Йоксимович, кларнетистът Иво Папазов – Ибряма и поп изпълнителката Каролина Гочева, както вече обявиха организаторите „Бохемия Ентъртейнмънт“.

Балкански фестивал „Бохеми“ – неравноделен ритъм, темперамент и кулинария

На 26 и 27 юни 2015г., град Банско ще посрещне за първи път балкански фестивал „Бохеми“. В последния уикенд на месец юни, з...

Новите участници „Барка Брас Бенд” са добре познати в страната си. Създават оркестъра през 1998 г. в гр. Княжевац, Сърбия. Още през първите години, с участията си като бенд, печелят една първа и две втори награди на най-големия събор за духова музика - Фестивалът в село Гуча, който неслучайно е под мотото „Лудост, произведена в Сърбия. За музикантите следват многобройни нови награди, като най-голямата е Първа награда в Гуча през 2012г. Деветимата музиканти свирят във всички жанрове, но основният им репертоар е музика от Балканите. Многобройни са участията на групата на фестивали в Сърбия, Гърция, Италия, Турция, Англия, Германия, Австрия, Китай и др. Участват като част от големия проект в състава на "SANJA ILIC-BALKANIKA". Имат и голям музикален опит с много гост певци и инструменталисти, а оригиналното им звучене е използвано от редица сръбски композитори за премиери на новите им произведения.

Старият площад на град Банско ще се превърне в пресечна точка на култура, традиции, обичаи, кухня и фолклор от всички краища на Балкански полуостров. Очакваме толкова голямо събитие, колкото е голяма душата на балканския човек! Входът е свободен!

Вход свободен, Балкански фестивал „Бохеми“, 26 и 27 юни 2015 г., гр. Банско.

За още новини следете на страницата на фестивала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика