Владко Стефановски с акустичен концерт представяне на новия солов албум "Майчин език"

2763
Владко Стефановски с акустичен концерт представяне на новия солов албум "Майчин език"
Снимка: SOFIA LIVE CLUB

SOFIA LIVE CLUB има удоволствието да представи ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ с акустичен соло концерт през март 2018 година!

На 30-ти март, събота, легендата на македонската музика, виртуозният китарист Влатко Стефановски, излиза отново пред българската публика. Този път македонецът ще представи своя последен соло албум „Майчин език“.

В съботната вечер ще може да се насладим на колаборация от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок, джаз и най-новото от репертоара на виртуоза. Специални гости за вечерта ще бъдат зашеметяващите DESTINY квартет – Гергана Алексиева – цигулка, Звезделина Халтъкова –цигулка, Ивелина Туджарова – виола и Лора Табакова – виолончело, които умело съчетват класическо звучене с модерни съвременни ритми.

Звукът на една китара завладя Балканите в края на 70-те години. Талантът на Влатко Стефановски създава магия и събира светове – Изток и Запад, рок и фолклор, Европа и Балканите. Влатко Стефановски е един от най-известните музиканти със своята уникална техника и звукоизвличане. Рок китарист, който свири акустично, по начина, по който играе електричеството. Композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Още като тийнейджър той създава групата „ЛЕБ И СОЛ“, която се превръща в едно от най-известните имена на музикалната сцена на бивша Югославия. Групата издава 14 албума и обикаля света. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към "Циганска магия".

От средата на 90-те години Стефановски успешно развива солова кариера. В последните няколко години той записва с едни от най-добрите музиканти като Томи Емануел, Сточело Розенберг, Златан Гибони, Ян Акерман, Теодосий Спасов, Стефан Миленкович, Кудси Ергюнер, Ману Катче, Тони Левеин и други.

След повече от 40-годишна впечатляваща кариера, Влатко Стефановски, издаде последния си албум „Майчин език“. Само няколко дни трябвали на македонеца, за да намери вдъхновение и мотивация, след което на бял свят се появили девет инстументални скъпоценни мелодии. С песните в него той създава един близък път до слушателя или както самият той каза: „На песните не им трябва път, те летят през границите и стават едно общо добро, едно обща култура, която се усеща навсякъде.“

Корица на албума е неговата майка, известната актриса Нада Стефановска. Това е снимка, направена през 40-те години на миналия век, докато играе в пиеса и държи китара.

На 30-ти ще имаме удоволстивето да се потопим в света на Стефановски, по начин, който само той може да ни завладее и остави безмълвни от емоции!

БИЛЕТИ за концерта могат да гъдат закупени на предварителна продажба от мрежата на www.eventim.bg цена 20 лева. На място в деня на концерта билетите ще са на цена 25 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Новият албум на Pearl Jam: Добрата стара банда с ново звучене (ВИДЕО)

50 години на сцената: Орлин Горанов празнува с турне и бляскав спектакъл в зала 1 на НДК

Братята Cavalera ще разтресат София на 15 юли

Suicidal Tendencies ще свирят на третия ден на Hills of Rock 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com