Властелините на БГ рока в един концерт за „Властелина на ефира“

36709
Властелините на БГ рока в един концерт за „Властелина на ефира“

За своят 80-годишен юбилей  БНР събира на една сцена най-големите групи в историята на българската музика - от "Щурците" и ФСБ, та до Д2, както и всичко между тях. Тангра, Сигнал, Фактор, Диана Експрес, Конкурент и БТР - в една вечер на една сцена - при това със симфоничен оркестър! Ще прозвучат песните, които са белязали някои от най-незбравимите мигове във вашия и нашия живот, песните, които градят историята на българския рок - при това с нова оркестрация! И "щипка" Милена и Ревю - за разкош!

Всичко това ще се случи само на 24 ноември в зала 1 на НДК в новия мащабен и атрактивен проект на Музикална къща БНР – БГ РОК СИМФОНИ. Оркестрацията е поверена на двама много интересни и различни като натюрел и търсения музиканти - Георги Андреев и Румен Бояджиев-син. Те са подготвили аранжименти, които събират в едно добре познатите мелодии и рок звучене с грандиозната, но и многопластова звучност на симфоничния оркестър. На пулта пред радиосимфониците ще бъде Григор Паликаров - след успешните си изяви като един от основните диригенти в операта, след немалко записи с радиооркестъра и множеството успешни гастроли с престижи оркестри ( в Япония, Тайван и САЩ.

Германия аплодира славеите на БНР

Детският хор на Българското национално радио с диригент Венеция Караманова бе част от Европейските културни дни във Франкфурт на Майн, ...

Комбинацията от рок и симфонична музика винаги е била притегателна за публиката, но в България до този момент толкова амбициозно и всеобхватно начинание не е имало. За първи път на една сцена застават такава плеяда  музиканти.  Всички тези  групи на една сцена - това би било голямо събитие само по себе си, дори и без симфоничен оркестър, но така поднесено е наистина неустоимо! Ще чуете  песни, с които са израснали цели три поколения  - "XX век", "Високо", "Сбогом", "Душа", "Бяла тишина". Щепрозвучат и песни на големи музиканти, които вече са напуснали този свят , като Георги Минчев, Чочо Владовски и Димитър Воев от „Нова генерация“.  Техните хитове ще прозвучат не само в нов симфоничен аранжимент, но и с нови гласове.

С концерта „БГ Рок Симфони“  БНР дава една ярка и амбициозна заявка, че се захваща с проекти, които са не само смели и иновативни, но и изпълнени с фантазия и полет. Така че ако сте любопитни как звучи "Не'ам нерви" или "Черната овца" със симфоничен оркестър - запазете си датата 24 ноември.  Ако искате да наблюдавате класическите музиканти от радиооркестъра в непривична ситуация - не пропускайте „БГ Рок Симфони“ – концертът на годината.  Ако в главата ви вече звучат симфоничните аранжименти на Стинг, за Аеросмит и Бостън Попс или Кис и Мелбърнската филхармония (примерите сред  големите музиканти не са малко) – елате за да видите как радиооркестърът и най-добрите български рок групи творят история – на 24 ноември в зала 1 на НДК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика