Звезда на Болшой Театър партнира на Хосе Карерас в София

11753
Звезда на Болшой Театър партнира на Хосе Карерас в София

Звездата на Болшой Театър Анна Аглатова ще бъде сопраното, което ще партнира на Хосе Карерас по време на неговия прощален концерт “A Life In Music”, който ще се проведе на 3 декември в зала 1 на НДК.

С нея единият от знаменитите Трима тенори ще изпълни най-знаковите дуетни арии, които са белязали кариерата му през годините.

Знаменитости, депутати и бизнесмени гледат отблизо Хосе Карерас

Прощалният концерт на Хосе Карерас, който ще се състои на 3 декември, се очертава като едно от най-важните събития за българския елит т...

Сопраното е избрано лично от Маестро Карерас, който следи и за най-малките детайли около концерта в София. Преди броени седмици тенорът призна, че винаги когато пее в нашата страна усеща обичта и уважението на публиката, което от своя страна му носи огромно удовлетворение.

Анна Аглатова прави своя дебют на сцената на Болшой Театър през 2005 г., след като само две години по-рано печели първа награда от международния конкурс Bella Voce. През 2007 г. е номинирана за престижната награда “Златна маска” за ролята си на Памина във “Вълшебната флейта”, а на следващата година печели първо място на Всеруския фестивал за млади изпълнители в Липетск. Само малка част от репертоара й за Болшой Театър са ролите на Нанета от “Фалстаф” на Верди, Ксения от “Борис Годунов” на Мусоргски, Лиу от “Турандот”, Мюзета от “Бохеми” и много други.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа.

Хосе Карерас: “Павароти ми липсва!”

В навечерието на 80-годинишнината от рождението на Лучано Павароти, която се навършва днес (12 октомври), Хосе Карерас си спомни за зна...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com