Ивелина Василева не се съгласи, че има куп опасни язовири в Плевенско

1679
Ивелина Василева не се съгласи, че има куп опасни язовири в Плевенско
Снимка: БГНЕС

42 са потенциално опасните язовири в Плевенско, а 7 от тях са в състояние, при което трябва да бъдат изведени от експлоатация. Всички тези 7 язовира са изведени от експлоатация, сред които е този при Долни Дъбник, уточни екоминистърът Ивелина Василева на днешния парламентарен контрол. Тя припомни, че „потенциално опасен язовир” е язовир, който при проблем може да удари ключова инфраструктура и жилищни райони, а не такъв, който има технически проблеми.

Василева отговори на въпрос на депутата Васил Антонов. По неговите думи 90% от потенциално опасните в Плевенска област язовири крият реална опасност, посочи Антонов, добавяйки, че голяма част от язовирните стени са „частично неизправни”. Става въпрос за 78 стени в лошо състояние, а в 47 язовири и водоеми липсва измервателна апаратура – за да е ясно нивото на съответното съоръжение.

Язовирна дига не издържа, земеделски земи в Петричко са под вода

Хиляди декари ниви и земеделски площи са под вода след скъсване на язовирна дига в Петричко. Залети са около 2 000 декара площи, засаде...

Антонов не се съгласи с данните на Василева, които не съотвествали на данните от административната прокуратура. Депутатът посочи и, че 60% от пропуските в цялата страна са в района на Плевен, отново позовавайки се на прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен