Кметът на Плевен с драстични мерки срещу незаконните сметища

1037
Кметът на Плевен с драстични мерки срещу незаконните сметища
Снимка: actualno.com/Ангел Атанасов

Драстични мерки и солени глоби за всички, които са виновни за образуването на незаконни, превърнати в кочини сметища в различни райони на Плевен обеща днес кметът на града Георг Спартански. В последните дни той за пореден път обиколил невралгичните точки по отношение на чистотата и във връзка със сигнали на граждани за нерегламентирано изхвърлени отпадъци.   

„Районът около т.нар. блок „Добре дошли!“ в квартал „Сторгозия“ е такава свинщина, каквато сигурно няма и в Бомбай. За съжаление, тя не е единствената в града. Ще търсим начин да принудим гражданите, живеещи там да изчистят натрупаните отпадъци. Бяхме и в индустриалната зона – в бившата „Автогара Север“, където има търговии на едро. Дворът е частен. Кочината е толкова голяма, че не се вижда асфалтът под нея. А там има два контейнера – единият беше празен, а другият – пълен до средата. Търговците там са превърнали пространството в обор, но не им пука и живеят като свине. Ще изпратя общинския инспекторат и служители на отдел „Екология“ да напишат констативни протоколи. Ще ги одръстим с глоби и едновременно с това ще подам сигнал в РИОСВ. Така повече не може“, разказа градоначалникът.

От утре грипна ваканция и в Плевен

Заради грипната епидемия се прекратяват всички учебни занятия в област Плевен от утре - 28 януари, до 4 февруари, включително. Това съо...

Другият район, на който той вече „взел мярка“, е в квартал „Мара Денчева“ – срещу т.нар. блок „Китайската стена“. И там имало район, който е превърнат в сметище. Кметът разпоредил да се направи там незабавна проверка. Това е една от централните улици и всеки ден по нея минават хиляди хора, а в близост били изхвърлени дивани, мебели, фотьойли, какво ли не.  Дворът на къща, която е собственост на „Жилфонд“ и е дадена за обитаване от социално слаби, бил превърнат в склад за резервни  части, двигатели на автомобили, капаци за коли, перални, печки и др.

„Вече издадох две заповеди за прекратяване на наемните отношения с тези двама наематели, които живеят там, защото сто пъти са предупреждавани, че това повече няма да се търпи и да се толерира. А те, ако искат, да обжалват в съда. Ще обърнем категорично „другата страница“, защото така повече не може. Не може да си говорим толкова пъти едни и същи неща, ние да се правим на разбиращи, на толерантни, да ми реват българите срещу циганите и циганите срещу българите. Видно е, че тези свинщини се правят от всички етноси“, коментира Георг Спартански.

Той призова всички, които желаят, тази неделя в 11,00 ч. сутринта, да дойдат с него и да изчистят заедно парк „Кайлъка“ в района от Моста до басейните. Ще има осигурени полиетиленови чували.

„И паркът е станал кочина, състоянието му е безобразно. Той е държавна собственост, а знам, че плевенският областен управител няма пари и ресурс да го поддържа. Ако с мен дойдат поне 10 плевенчани, мисля, че за два часа ще успеем да свършим цялата работа. Крайно време е да престанем да чакаме някой друг да ни върши работата. Не ми пука дали ще пишат, че си правя пиар“, каза още кметът Спартански.

Плевен намери решение на проблема с ромските гета

Още преди година и половина кметът на Плевен Георг Спартански безкомпромисно измете копторите в района на чешмата Балаклия. Ромското г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен