191 декара от централната градска част на Пловдив са реновирани (СНИМКИ)

3343
191 декара от централната градска част на Пловдив са реновирани (СНИМКИ)
Снимка: Община Пловдив

Изцяло реконструирани по проект са общо 191 декара от централната градска част на Пловдив. Реновираната зона е заключена в карето между булевардите „Княгиня Мария Луиза“, „Източен“ и „Марица - юг“. Обновяването е осъществено по проект „Подобряване на градската среда на община Пловдив“. Ремонтирани са улици, тротоари, междублокови пространства. Изградени са зелени площи, детски, спортни площадки и фитнеси на открито, а покрай река Марица е обособена зона за събития, за отдих или различен вид културни и образователни дейности, обясни ръководителят на проекта - ландшафтен архитект Соня Славчева.

Реновиране и енергийна ефективност очакват бургаското ДКЦ I

Съвсем скоро ще започне обновяването на едно от най-посещаваните медицински заведения в Бургас - Диагностично-консултативен център I /б...

Облагородени са общо 9 обекта в първа градска част на стойност 22 000 000 лева. Сред основно реконструираните улици са „Асен Златаров“, „Весела“, прилежащите тротоари на булевардите „6-ти септември“, „Княгиня Мария Луиза“, на "Понеделник пазара", градинката на църквата „Света Петка“, улица „Лъджене“, улица „Балкан“ и пробива към улица „Моргатон“. Частта в проекта, която остана нереализирана, е предгаровия площад, където трябваше да се подмени тротоарната настилка. Причините, според пловдивската управа, са че изпълнителят не е успял да съгласува проектното предложение с Министерство на културата и освен това, в зоната предстои изпълнение на пробива на Централна гара.

По думите на архитект Славчева, се очаква реализацията да се осъществи по оперативна програма „Региони в растеж“ в следващ програмен период. Чрез допълнителни споразумения с ВиК - Пловдив администрацията в града успя да подмени и част от подземната мрежа. За целта са били необходими 600 000 лева от бюджета, с които беше подменена канализацията на улиците „Лъджене“, „Георги Мамарчев“, „Балкан“, „Патриарх Евтимий“ и изцяло - на булевард „Марица – юг“. В края на миналата година община Пловдив подготви ново проектно предложение, в което включи пътните участъци, които останаха неремонтирани. Такива са: „Неофит Бозвели“, „Ивац“, „Драгоя Божилов“, т.е. онези, заключени в карето между улица „Балкан“, „Мара Гидик“ и „Райно Попович“.

С проекти за над 700 000 лв. Раковски ще прави ремонт на читалище и ще помага на възрастни в риск

Два проекта за над 700 000 лева се готви да реализира община Раковски. Социална услуга за хора с увруждания и саниране и ремонт на чита...

Ще бъдат облагородени и междублоковите пространства в обхвата на булевардите „6-ти септември“ и „Източен“. „С окончателната реализация и на този проект ще имаме едно цялостно завършване на зоната с реконструкцията на почти всички улици, като отделената за това сума е малко над 9 000 000 лева“, заключи арх. Соня Славчева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com