400 мото-туристи от 25 държави на парад в Пловдив

5327
400 мото-туристи от 25 държави на парад в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Парад на нациите събира в Пловдив 250 мотоциклета и 400 мото-туристи от близо 25 европейски държави. Участниците във форума ще посетят национални и исторически места в региона, съобщават организаторите от „Мото Клуб Златно Крило“. И посочват, че целта на срещата е да се презентира пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа. Идеята на събитието е да се създават нови приятелства между различните мото клубове и отделните мото-туристи в страната и чужбина.

"Нашето мнение е, че страната ни има нужда от повече мероприятия от този род, с участието на обикновените граждани на Европа, обединени в различни по интереси клубове. Те ще се превърнат в най-силната, истинска рекламна кампания, от която се нуждае България. Защото, както знаем, от „уста на уста” е най-достоверната и реномирана световна информационна агенция", убедени са инициаторите на парада. Участниците в срещата са предимно на около и над средната възраст, бизнесмени и общественици, хора с достатъчно свободно време и финанси, практикуващи мото-туризъм.

Над 7 000 мотористи се включиха в нощното каране в София

Грандиозно шествие на мотористи в София – над 7 000 водачи на две гуми снощи преминаха по столичните улици и призоваха за повече ...

Организаторите подчертават, че парадът не е просто среща на рокери, а на мото-туристи от цяла Европа, които искат да опознаят България. В програмата са включени посещения на НПК Асенова крепост, Бачковския манастир, както и производители на вино в Асеновград. програмата предвижда още участие в рок концерт, в бирения фест на Младежки хълм в града под тепетата и на кулинарния фестивал „Пловдив Мези“ в парк "Лаута". На 06.09.19 г. точно в 19:30 ч. ще започне светлинния мото парад, след който участниците ще се присъединят към честванията на 134-та годишнина от Съединението на България.

Любителите на мощните машини на две и три гуми от най-висок клас и луксозни екстри ще могат да ги разгледат и да се снимат с тях на паркинга на хотел "SPS" в Пловдив. На 07.09.19 г. от 11:30 ч. от същото място ще потеглят мотористите за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад „Стефан Стамболов“, където мото-туристите ще се включат в концерта „Български фолклор през очите на света”. Първата подобна международна среща в България бе проведена в София през 2013 г. от „Мото Клуб Златно Крило“. През 2014 г. бе втората - в Ахелой̆. През 2015 г. - в Банско, през 2016 г. - в Царево, през 2017 г. - отново в Ахелой и през 2018 г. - в Обзор. Тази година бе решено мото парадът да е в Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Наказват служителя на ДАИ, който свали номера на паяка, вдигнал колата му

Влак и камион се сблъскаха в Пловдив

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com