Барокамерата в УМБАЛ "Свети Георги" на намалена цена през септември

24309
Барокамерата в УМБАЛ "Свети Георги" на намалена цена през септември
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Хипербарен център Oxy One в УМБАЛ "Свети Георги" през месец септември ще предлага промоционална цена от 55 лева за едно посещение. Редовната такса е 85 лв. 

Това не е първият случай, когато от центърът обявяват намалени цени за използване на съоръжението. През януари отново всички желаещи можеха да се възползват от промоционални цени.

Центърът функционира вече близо 1 година и приема пациенти от цялата страна – след лекарска препоръка или по собствено желание на посещаващите. Барокамерата е осемместна с два вида маски за различни терапии. Стандартната процедура е 1 час, но има заболявания, като аутизъм, при които се насрочва по-различна продължителност на престоя в барокамерата. Желаещите трябва да се запишат предварително на тел. 0884 98 13 70. Хипербарният център се намира на територията на База 2 на УМБАЛ "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе" №66, уточняват от здравното заведение.

Барокамера в пловдивска болница с промоционална такса до края на януари

До 31 януари хипербарната кислородотерапия в Хипербарен център OxyOne в УМБАЛ „Свети Георги“ ще се предлага на промоционалн...

Хипербарната кислородотерапия доставя кислород с повишено атмосферно налягане в тялото на човек за лечение на различни травми. Според научните изследвания и проучвания от специалисти по този въпрос кислородът под налягане работи като лекарство за лечение на основните процеси, които са общи за много остри и хронични заболявания. Чрез обработката на тези процеси се лекуват и заболяванията. Този вид терапия се прилага като основна терапия при остра въздушна емболия; тежки отравяния с въглероден окис, барбитурати, цианиди, гъби, наркотици; газ-гангрена; декомпресионна болест; хронична умора, безсъние; повишена раздразнителност и нервност.

ХБОТ се прилага като изключително ефикасна, допълваща терапия при травматични увреждания като Кръш синдром, травми на периферните нерви, разкъсни, прободни и огнестрелни рани, фрактури на костите, травматични ампутации и реимплантации на крайниците, остеонекроза, ревматоиден артрит, тежки черепно мозъчни травми, увреждания на гръбначния стълб, ухапвания от змии и паяци.

Барокамерата е подходяща и при различни инфекции – некротични инфекции на меките тъкани (крепитиращ анаеробен целулит, прогресираща бактериална гангрена, некротизиращ фасцит, неклостридиална мионекроза, гангрена на Фурние, асептична некроза на бедрената глава (болест на Чандлър), остеомелит (рефракторен – рудно лечим), остеорадионекроза, гъбични инфекции, лечение на проблемни инфекциозни рани (гнойни заболявания при захарен диабет, нагноявания на следоперативни рани, декубитуси, дълго незаздравяващи рани, язва при стеноза на вените), лепра (проказа, болест на Хансен), лаймска болест, бактериален перитонит, вторични инфекции при пациенти със СПИН. В сърдечносъдовата хирургия ХБОТ е приложима при вродени сърдечни пороци, хирургични намеси върху магистрални съдове, кардиохирургична реанимация, постоперативен шок, а в онкологията – в съчетание с химиотерапия и лъчетерапия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com