X
 
 

Художник превърна пловдивски подлез в галерия на открито (СНИМКИ)

5045 0
photo of Художник превърна пловдивски подлез в галерия на открито (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Млад художник преобрази напълно подлез в Пловдив. Благодарение на Цветан Узунов, подлезът до средно училище „Пейо К. Яворов” радва преминаващите с прекрасните си картини, посветени на българския бит, култура и обичаи. 

„Целта на инициативата е да превърнем градската среда в по-приятно място и да накараме хората да се замислят над българските традиции, които напоследък сме позабравили“, заяви за Actualno.com Цветан Узунов. Той изрази надежда гражданите да пазят произведенията, които внасят цвят и красота в сивото ежедневие.

Едната стена е изрисувана с мъжки, а другата – с женски образи. В подлезът са изписани и различни послания на кирилица и глаголица.

Първият по рода си подлез в Пловдив, изрисуван тематично по този начин, е общ проект между младежката организация „ПОдЛЕЗНО", читалище „Георги Търнев" и фондация „Пловдив 2019".

Подобна инициатива вече е реализирана в няколко подлеза в София. Според Цветан Узунов тя се приема изключително радушно от хората. Въпреки това не са липсвали и проблеми – наскоро една от картините е била надраскана от неизвестни извършители.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално