Жители на пловдивски квартал протестират срещу стена на жп линия

14145
Жители на пловдивски квартал протестират срещу стена на жп линия
Снимка: БГНЕС

Висока бетонна стена е на път да раздели на две пловдивския квартал „Прослав”. Тя ще бъде изградена заради нова скоростна железопътна линия.

Намираме се в Пловдив, не в Ивицата Газа, където Израел прави стена, за да държи настрана терористите от „Хизбула”, казва един от протестиращите пред Нова телевизия. Той изрази претенции към това, че стената щяла да бъде строена с бетон и поиска стъклопласт. Друг протестиращ смята, че ако влак дерайлира, стената няма да опази никого.

Защо тотално губещите влакове на БДЖ не могат да бъдат спрени?

Подготвям план, с който да се промени субсидията за БДЖ „Пътни превози”. Тя трябва да се плаща на база пътникопоток, съглас...

От НКЖИ коментираха, че такива стени има и в Европа – можем да покажем такива. При допълнителна облицовка на бетона с панели, би могло кварталът да бъде предпазен от шума, добавиха от НКЖИ. Експертите обясниха, че може временно да бъде спрян строежът, за да се преразгледа техническото изпълнение. След обещанието протестиращите взеха да обясняват как внуците им щели да казват: „Дядо, как построи тази къща в това гето”. Друг възрастен човек пък обясни как не било решение да се строят асансьори за възрастните хора, с чиято помощ да се преминават стената и релсите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com