X
 
 

Живеещите в и около Шишманци искат референдум заради скандалния екозавод

1129 0
photo of Живеещите в и около Шишманци искат референдум заради скандалния екозавод
Снимка: МВР
Смятаме, че общественият договор на община Раковски с жителите ѝ е нарушен. Обещанията, че ще е като във Виена, не се оказаха верни – има постоянно проблеми. Така протестиращи при Шишманци заради поредния случай на запалени отпадъци в местния екозавод поискаха местен референдум за бъдещето на предприятието.

Кметът на Раковски Павел Гурджаров потвърди пред БНТ, че трябва да има местно допитване. Той обаче не можа да каже кога ще е възможно да се проведе такъв референдум. До момента са събрани над 2000 подписа, а протестиращите вярва, че няма да имат проблем за седмица да се съберат 20 000 подписа.

Припомняме, че съгласно Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт, местен референдум се произвежда по предложение на:

РИОСВ: Има минимално замърсяване на въздуха след пожара в Шишманци

В Районна прокуратура-Пловдив е образувана преписка след постъпила справка от отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пл...

1. поне една пета от общинските съветници, но не по-малко от трима общински съветници;

2. кмета на общината, съответно кмета на кметството или района;

3. инициативен комитет с подписите на не по-малко от една двадесета от гражданите с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на съответната община, район или кметство към момента на вписване на предложението в регистъра.

Каним премиера на кафе, напомниха и протестиращите.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...