Кметът Иван Тотев: Локомотив и Спартак също могат да се възползват от подкрепата на Фонда на фондовете

1127
Кметът Иван Тотев: Локомотив и Спартак също могат да се възползват от подкрепата на Фонда на фондовете
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

"Всеки един инвеститор в Пловдив може да разчита на подкрепа от Фонда на фондовете. Това касае както стадион „Христо Ботев“, така и басейн Младост, стадиона на Спартак „Тодор Диев“, така естествено и стадион „Локомотив“. Това заяви пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. Вчера на среща в София стана ясно, че клубовете могат да се възползват от нисколихвени кредити без да се налага промяна в Интегрирания план.

„След вчерашната ползотворна среща в София с министър Владислав Горанов, заедно с министъра и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова и Деница Николова, представители на финансиращата институция Фонда на фондовете - г-н Ставрев стана ясно, че Фондът може да финансира проекти, които касаят изграждане на спортна инфраструктура без тя да бъде изрично вписана в интегрираните планове за градско развитие“, уточни кметът. Той е категоричен, че всеки един инвеститор, който желае, може да се възползва от Фонда на фондовете, за да изгради спортна инфраструктура. При заявен интерес, от община Пловдив могат да издадат подкрепително писмо, с което частните инвеститори да кандидатстват за финансиране от Фонда на фондовете.

Китай създава фонд от 14 млрд. долара за проекти с изкуствен интелект

Правителството в Шанхай възнамерява да създаде специален фонд за подкрепа на проекти в областта на технологиите, свързани с използванет...

Подобно желание вече е заявено устно от „Ботев Пловдив“ АД и от общината очакват официалното писмо, с което да заявяват официално намерението си. Именно с финансиране от Фонда от Ботев се опитват да завършат строежа на стадиона, който зацикли след фалита на КТБ през лятото на 2014-та година. Кметът уточни, че заемът представлява микс от средства от Фонда и от банката, акредитирана за това, а именно – ОББ. По думите му във Фонда има общо 40 милиона лева, предвидени за инвестиции в Южна България.

„Локомотив на няколко пъти изразяваха желание за концесия, ако желаят тази година стадионът отново е включен в програмата за концесии и ако има желание от тяхна страна, ние ще стартираме концесия и те могат да инвестират по който начин искат“, категоричен бе Тотев. Така той отговори индиректно на обвиненията на фенклуба на „черно-белите“, които вчера в декларация обявиха, че кметът помага само на Ботев. Иван Тотев уточни, че условията за концесията са подготвени от няколко години. „Там проблемът е те да решат какво точно искат да правят. Според това, което аз виждам, в момента приоритетът на Локомотив е тренировъчната им база“, заяви кметът. „В момента, в който преценят, че искат да направят друга инвестиция, ние сме в тяхна подкрепа“, категоричен бе той.

САЩ спират финансирането на стабилизационния фонд за Сирия

Администрацията на президента Доналд Тръмп изглежда ще прекрати финансирането на стабилизационния фонд за Сирия като част от решението ...

Относно ситуацията със стадион „Пловдив“, кметът уточни, че очаква новини в тази насока на срещата с министъра на спорта Красен Кралев, който днес по-късно през деня е на посещение в Пловдив. Очакванията са стадионът да бъде реконструиран основно, за да може да бъде включен като опция в съвместната кандидатура на България, Румъния, Сърбия и Гърция за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030-та година.

Кметът Иван Тотев уточни, че предстои до средата на годината да се подпише и концесионен договор с инвеститорите на стадион „Спартак“, В момента пространството около него се разчиства, като трябва да се изгради футболен стадион с минимум 3000 места с възможности за мачове от „А“ републиканска футболна група, осветление за директно HD формат и допълнително закрита зала за тренировки. Инвеститорите са подали са и заявление, че имат намерение да изградят тренировъчна база. „Спартак се развива много добре и те също имат възможност да се възползват от възможността, която вчера договорихме. Ръководството е много сериозно и аз лично съм много доволен от това, което се случва със Спартак“, уточни кметът Тотев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com