Компроментиран кадър на ГЕРБ пое ръководството на Летище Пловдив

10283
Компроментиран кадър на ГЕРБ пое ръководството на Летище Пловдив
Снимка: БГНЕС

Летище Пловдив има нов председател на борда на директорите. Това е Павлинка Кацарова, съобщава БГНЕС.

Номенклатура на ГЕРБ, тя беше кмет на район Южен, когато в лятото на 2013 г. блъсна с колата си две момиченца на автобусна спирка. Децата не бяха тежко ранени, но реакцията й веднага след инцидента породи обществено недоволство. Вместо да им окаже помощ, тя е водила безкрайни разговори по мобилния телефон, видимо притеснена от последиците. Пред медиите всячески отричаше вина и нито един път не каза, че съжалява. Кметът на Пловдив Иван Тотев първоначално я подкрепи, после обаче се дистанцира от нея. Тя бе отстранена от поста районен кмет, но доста скоро стана секретар на район Южен. Впоследствие получи присъда за пътнотранспортното нарушение. Освен Кацарова, нов член в борда е Спас Шуманов.

Три пъти е намалена държавната субсидия за летище Пловдив, стана ясно днес. Усилено се говори за съкращения, макар че около цифрите още се гадае. В момента на летището работят 150 души, последните 20 бяха назначени от предишния директор Иван Карнабитов, без да има увеличение на полетите.

Летището разчита и на търговски приходи, но с два редовни полета през зимата, три през останалите сезони и чартъри очевидно средствата не достигат. След оставката на Карнабитов, на поста бе назначен Владимир Щърбанов.

 

През януари стартират полети от Пловдив до Измир

Шест полета от Измир до Пловдив и обратно ще осъществи турската авиокомпания Pegasus ("Пегас") през януари и февруари следващата година...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com