Обещаха до края на седмицата да са ясни причините за катастрофата на влака в Пловдив

3872
Обещаха до края на седмицата да са ясни причините за катастрофата на влака в Пловдив

До края на седмицата ще бъдат ясни причините за инцидента с международния бърз влак София - Истанбул, при който снощи пострадаха 9 души. Това съобщи Кирил Костадинов – ръководител отдел "Безопасност" в "БДЖ - Пътнически превози", информира БНР.

По думите му локомотивът е минавал през всички необходими прегледи и не е имало съмнения за техническото му състояние. 

Районната прокуратура се зае с инцидента с международния влак

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за произшествието с международния влак София-Истанбул на гара Пловди...

"Всички необходими, изискуеми технически прегледи и ремонти са извършени в срок. Няма просрочие и няма констатации или някакви съмнения относно техническото състояние на локомотива. Щетите по подвижния състав, по локомотива и вагона не са сериозни. Има счупени прозорци във вътрешното обзавеждане на вагона. Външни повреди и щети по локомотива и вагона няма", каза Костадинов. 

Той уточни, че всички пътници са застраховани и имат гражданска отговорност и каквито обезщетения е необходимо, те ще бъдат изплатени. 

Пострадалите пътници могат да получат своето обезщетение, като представят във всеки един от клоновете на ЗАД "Виктория" медицинско удостворенеие от съответното болнично заведение, в което са били настанени, билет или карта за пътуване и издаден акт за транспортната злополука. Този документ се попълва от съойветните длъжностни лица в "БДЖ - Пътнически превози".

Същевременно районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за произшествието с международния влак София-Истанбул на гара Пловдив, станал снощи.

Девет са пострадалите от катастрофата на гара Пловдив

Девет пътници от международния бърз влак София - Истанбул пострадаха при инцидент на гара Пловдив вчера вечерта. Около 21.40 часа ...

След инцидента, със счупен нос и гръдно-коремна травма жена от Димитровград е настанена за лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Тя е най-тежко пострадалата при инцидента. Медицинска помощ е оказана общо на девет пострадали, осем от тях са чужденци и са освободени за домашно лечение. Сред тях има португалец, испанец, германец и румънци. Има и дете.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив