Община Пловдив купува авторските права за новата визия на площад „Централен“

4096
Община Пловдив купува авторските права за новата визия на площад „Централен“

Португалското студио „Фора“, което спечели конкурса за новата визия на площад „Централен“, е предложило на община Пловдив да купи авторските права за проекта. Предлаганата цена е 95 хил. лв., като се очаква на някои от следващите сесии общинския съвет да приеме предложението, съобщава Дарик нюз.

В момента местната администрация все още води дела за павилионите, които се намират между разкопките на Одеона и Централна поща. Следващото заседание на магистратите трябва да бъде на 7 септември, като дотогава общината ще може да извършва дейности само по проектиране.

Пловдив иска 185 млн. лв. за най-големия стадион в България

Пловдив ще иска 185 млн. лв. от държавата за довършването на стадион "Пловдив". Това гласуваха общинските съветници на днешната сесия в...

Припомнямe, че идеята на местната администрация е да свърже разкопките на Одеона с тези на Източния Форум, които продължават и в момента. Всичко това е част от концепцията на португалците за новата визия на площад „Централен“ .

Обновяването на площад „Централен“ в Пловдив ще струва около 10 милиона лева, а зтехническото проектиране на обекта ще бъде 750хил.лева. Според плановете на местната администрация площадът трябва да бъде готов до 2019-та година. Новата му визия бе избрана след конкурс, който беше спечелен от португалското студио „Фора“. Идеята им предвижда целият площад да бъде разкопан и превърнат в подземен музей на археологията. Предвижда се изцяло да бъде премахнат паркингът пред Тримонциум и да се построи подземно съоръжение в пространството между хотела и бившия Партиен дом.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив