Огромен трибагреник се развя над Пловдив за Деня на Съединението (СНИМКИ)

4574
Огромен трибагреник се развя над Пловдив за Деня на Съединението (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com / Район "Централен"

В навечерието на Деня на Съединението на България и празник на Пловдив, националният трибагреник се развя на 7-метров пилон на хълм Бунарджика. Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, близо до мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години и сега бе върнато към живот дни преди 6-ти септември.

Възстановяването на пилона и знамето е извършено по инициатива на администрацията на район „Централен“ и кмета Георги Стаменов. По традиция от кметството и тази година ще раздават национални трибагреници на всички желаещи. За целта те трябва да посетят районната администрация на улица „Христо Г. Данов“ 39 в центъра на Пловдив.

Освен огромния трибагреник, екипи на ОП „Чистота“ монтираха 300 нови знамена върху осветителните стълбове по всички основни входно-изходни артерии на града. Подмяната им се прави два пъти годишно – за 3 март и за 6 септември, съобщи директорът на предприятието Иван Стоянов. Монтирани са общо по 100 броя национални трибагреници, знамена на Пловдив и флагове на Европейска столица на културата. Подновени са били и 75-те знамена, които тази година за първи път бяха поставени на „Коматевско шосе“, след като приключи реконструкцията на пътя. Върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив също вече се веят нови знамена с националния трикольор.

По традиция в навечерието на празника паметникът на Съединението, където ще се състои официалното тържество по случай 6 септември, ще бъде измит с шампоан. Пловдив ще отбележи 134-ата годишнина от светлата дата с богата четиридневна програма. Честванията започват на 5-ти септември с концерт на проф. Луиза Село. Концертът е в Регионалния исторически музей от 18.00 часа, а входът е свободен.

Ден по-късно, на самия 6-ти септември, е кулминацията на празненствата. Тогава програмата започва от сутринта с тържествен молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай в църквата „Света Богородица“. Следват поднасяне на венци и цветя на различни места в града на тепетата, концерти на площада пред Общината, на Римския стадион, а вечерта е тържествената заря-проверка на пл. „Съединение“. На 7-ми и 8-ми септември програма продължава с концерти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com