Пловдивският митрополит пак блесна - заклейми папата

13437
Пловдивският митрополит пак блесна - заклейми папата

Пловдивският митрополит Николай разкритикува остро посещението на папа Франциск и го обяви за политически акт, който Българската православна църква няма как да подкрепи по религиозна линия.

"Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него", каза митрополит Николай от олтара на църквата "Свети Георги", съобщава пловдивският сайт "Под тепето".

Папата даде първо причастие на стотици деца в Раковски (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Вие, скъпи деца, сте дошли тук от всяко кътче на тази Земя на розите, за да участвате в този чудесен празник, който, сигурен съм, няма...

Според гледната точка на Николай, обединение на религии не можело да има, най-малкото защото имало хора, които почитат Сатаната. Всъщност Николай стигна дотам, че да каза, че папата искал да обедини всички църкви, та като дойде Антихриста, да го посрещне.

"Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е, например, т.нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии. Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината", каза митрополит Николай.

Според него било "подготвено" папата да дойде в България и "да бъде обявен за свети отец, живеещ в нищета и бедност". Това митрополитът провидя като знак да бъдем убедени да се откажем от православието, но нямало да стане, защото не сме го направили дори при пет века турско робство.

Припомняме, че през годините митрополит Николай на няколко пъти блесна със скандални прояви. Може би най-скандалната беше през 2009 година, когато стана трагедията в Охридското езеро точно в дните на Съединението и свещеникът коментира, че имало знак за нея заради готвения концерт на Мадона в България.

Деца от бежанския лагер във "Враждебна" пяха на папата (ВИДЕО)

Във втория ден от визитата си в България, папа Франциск посети бежанския център във "Враждебна". Там той се наслади на специално подгот...

Друг пример за личността на Николай възникна в Асеновград, когато певецът в църквата "Света Богородица-Благовещение" Щерьо Паспалев разказа как се става свещеник в Пловдивска епархия - срещу подкуп по тарифа на Николай. След това интервю пред Actualno.com, Паспалев беше изгонен от църквата, а асеновградските миряни се възпротивиха и поискаха митрополит Николай да бъде разследван за злоупотреба, което така и не се случи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Пожарната на крак заради изтичане на газ в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com