Поскъпва таксата за Синя зона в Пловдив

538
Поскъпва таксата за Синя зона в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Пловдивчани и гостите на града ще плащат по 1,50 лева за час престой в Синя зона шест дни в седмицата от днес. Работното време на "Синя зона" в Пловдив в събота ще е като в делничен ден - от 8.30 до 17.30 часа.

С нови 113 места за паркиране ще се увеличи обхватът на „Синя зона“ по протежение на бул. „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив, в участъка между кръстовищата с ул. „Петко Д. Петков“ и бул. "Източен", информира Topnovini.bg.

Близо 1 млн. лв. приходи от Синя зона в Пловдив

967 089 лева са приходите в общинската хазна от Синя зона, паркиране и репатриране за първите три месеца на годината, съобщи зам.-кметъ...

Започва и монтажът на автомати за продажба на талони за паркиране в „Синя зона“. Първоначално те ще бъдат поставени на три места - на бул. „Княгиня Мария-Луиза“, ул. „Христо Г. Данов“ и ул. „Отец Паисий“. Кметът Иван Тотев уточни, че независимо от това, че платеното паркиране в центъра ще важи и в събота, щатът няма да бъде увеличаван, а служителите ще бъдат „разредени“.

Припомняме, че пловдивчани ще могат да си запазват паркомясто в зони за паркиране в междублоковите пространства по райони срещу 15 лева месечно.

Тези зони ще бъдат обособени по схеми на мястото на сега съществуващи гаражни клетки, които ще бъдат премахнати. Новата възможност обаче няма да е за сметка на безплатното паркиране пред блоковете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com