X
 
 

Продължава борбата с огъня в завода край Шишманци

1217 0
Продължава борбата с огъня в завода край Шишманци
Снимка: Actualno.com / ОД МВР - Пловдив
„Намираме се в тежка пожароопасна ситуация на територията на цялата страна. Кодът е висок, предупреждението е сериозно, така че всички трябва да бъдем достатъчно внимателни да не предизвикваме пожар“.

Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението“, който посети пожара край завода за отпадъци в Шишманци.

Той допълни, че продължават усилията за потушаване на огъня, като увери, че към момента няма опасност за хората в района.

„Три са основните неща, върху които обръщаме внимание. На първо място – контрол на въздуха. В момента измервателната станция на РИОСВ се намира в село Болярино, тъй като вятърът е в тази посока.

До момента не са отчетени критични нива, опасни за живота и здравето на хората. Въпреки това се обръщам към гражданите с апел всички да уплътнят прозорците и вратите докато не им кажем, че всичко вече е безопасно“, заяви комисар Николов.

Гл. Комисар Николов: До довечера най-вероятно ще загасят пожара в Хасковско

„Вече второ денонощие продължават нашите усилия по овладяването на пожара, който е засегнал почти 8000 декара площ. Почти 4000 от...

„На второ място – контрол на пътния трафик на магистрала „Тракия“. От двете страни – в посока София и в посока Бургас има колеги от пътна полиция, които трябва своевременно да уведомят, ако видимостта на магистралата спадне.

На трето място – усилията по погасяване на самия пожар. Осигурено е достатъчно количество вода, подобно е положението и със земната маса, която се използва за потушаване на пожара. Осигурени са и достатъчно хора, като при необходимост има готовност да се привлекат и още служители“, допълни директорът на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението“.

Днес следобед от РИОСВ – Пловдив обявиха, че са осигурили мобилна автоматична станция за измерване качеството на въздуха в засегнатите населени места. По обяд тя е разположена в село Шишманци. По-рано през деня със станцията е замерено качеството на въздуха в селата Болярци и Белозем, като анализираните на място данни и в двете населени места не са отчели опасни за жителите на района стойности.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители