Решено: 25 милиона за завършване на „Колежа“, 12 милиона – за модернизиране на стадион „Локомотив“

4361
Решено: 25 милиона за завършване на „Колежа“, 12 милиона – за модернизиране на стадион „Локомотив“
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

25 милиона лева ще бъдат отделени за строителството на стадион "Христо Ботев", а останалите 12 милиона лева ще са за модернизирането на стадион "Локомотив". Това обяви днес пред журналисти кметът на Пловдив Здравко Димитров по повод изразходването на отпуснатите вчера от правителството 37 милиона лева. Той уточни, че за другите два футболни клуба – Спартак и Марица няма да има пари.

„Трябва да представят проекти за стадионите и ще бъде обявена обществена поръчка. Ще се следи всеки един лев как ще се изразходва. В това отношение ще бъда безкомпромисен. Ако на Локомотив стигнат тези 12 млн. лева – могат да инвестират и в база за детско-юношеската школа. Зависи как ги изразходват. Нагледал съм се на много неща. Ако има концесия, законно не могат да се дадат пари. Така че тази концесия за стадион "Локомотив“ е спряна“, допълни той.

„Ботев имат два варианта за проект. Преработен е. Не мога да кажа срокове за стартиране на строителството. Топката е в двата клуба. Когато си направят проектите и ги представят. Каквото зависи от нас, ще им помагаме. Пожелавам и на единия и на другия отбор още по-големи успехи“, допълни Здравко Димитров. Той уточни, че по време на цялата ситуация покрай стадионите е получил подкрепа единствено от Ангел Палийски и Христо Крушарски. „Другите се изпокриха. В такива ситуации си личи кой е мъж и кой подклажда отзад напрежение. Вие коментирайте исканията за моя оставка. Трябваше да имат малко търпение. Как ще ме гледат в очите, като не съм спрял да работя за тях. Най-лесно е байряка и "Оставка“. Какво ще промени това?“, попита риторично кметът.

След обявяването на разпределянето на средствата, и от Ботев, и от Локомотив изразиха задоволство от развитието на нещата. Фенове на „жълто-черните“ коментираха, че  тези пари би трябвало да са достатъчни за довършването на стадион „Христо Ботев“ и сбъдването на голямата мечта – завръщането на отбора в своя дом. През последните седмици феновете на Локомотив пък организираха няколко прояви, в които настояха за равнопоставеност. След днешното решение, обаче, коментарите бяха в посока, че разпределението е справедливо. Самият собственик на „черно-белите“ Христо Крушарски обяви, че с тези средства стадионът ще се превърне в бижу с капацитет 11 400 места, ще бъде покрит като ще отговаря на 4-та категория на УЕФА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com