X
 
 

Сериозни промени в движението на Пловдив влизат в сила

842 0
Сериозни промени в движението на Пловдив влизат в сила
Снимка: Actualno.com / Община Пловдив
Сериозни промени в движението в Пловдив въведе администрацията на кмета Здравко Димитров. С мярката се цели облекчаване на трафика централната част на града.

За всички 15 улици в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ вече е въведено еднопосочно движение за автомобилите. По думите на директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков, първите отзиви на гражданите са положителни, тъй като промяната допринася за разтоварване на трафика, осигуряване на повече места за паркиране и повишаване безопасността на участниците в движението. В момента се подготвя въвеждане на еднопосочно движение и в карето между ул. „Богомил“, ул. „Петко Д. Петков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Източен“, след което работата ще продължи и в други зони на града.

Вчера беше взето решение да бъде забранен левият завой от бул. „Санкт Петербург“ към ул. „Недко Каблешков“. Вместо това, водачите ще могат да завиват наляво на кръговото кръстовище до хотел SPS. По време на големи празници и почивни дни, левият завой от булеварда към ул. „недко Каблешков“ беше изключително натоварен заради наличието на редица търговски вериги. Заради това, тук редовно беше локализиран полицейски патрул, която да регулира огромният поток от автомобили.

Новата организация е временна и се въвежда за срок от три месеца. През това време ще се извърши мониторинг как промяната се отразява върху трафика и безопасността на движението, уточниха от „Организация и контрол на транспорта“.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално