Шефовете на таксиметрова фирма в Пловдив ще отговарят за данъчни престъпления

4637
Шефовете на таксиметрова фирма в Пловдив ще отговарят за данъчни престъпления

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт за данъчни престъпления срещу пълномощника на фирма "Корект Транс 1" ЕООД Мариян Киров от Асеновград и срещу управителя и представител на същата фирма Стоян Чобанов от Сливен, предаде БГНЕС.

Мариян Киров е обвинен, че през периода от ноември 2008 г. до януари 2010 г. е избегнал установяването и плащането на данъчни задължения за "Корект Транс 1" ЕООД в размер от 23 387 лв., като е съставил и използвал документи с невярно съдържание. Той не е отразявал продажби по фискални бонове, издадени от електронни таксиметрови апарати с фискална памет.

Управителят на таксиметровата фирма Стоян Чобанов ще носи отговорност за избягване на установяването и плащането на данъчни задължения на дружеството в особено големи размери - 217 431 лв. Вместо тази внушителна сума, той е декларирал в НАП нулев размер на дължимия корпоративен данък.

Предвиденото от закона наказание за тези престъпления е лишаване от свобода от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на виновния. Делото вече се състои от 30 тома, призовани са 141 свидетели, пет вещи лица, извършили експертизи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com