Ще се гледа отново делото за купуване на гласове в Пловдив

512
Ще се гледа отново делото за купуване на гласове в Пловдив
Снимка: Actualno.com

Съдът в Пловдив ще направи опит днес ( 19.04.2016 г.) да даде ход на първото дело срещу за купуване на гласове на последните местни избори.

Срещу подсъдимия Иван Димитров е повдигнато обвинение, че дни преди първия тур на 25 октомври 2015 година е предложил на Саркис Саркисян и Тодор Котов сумата от по 30 лева.

Те трябвало да гласуват за Кирил Търев, кандидат за общински съветник от ЗС "Александър Стамболийски". В кандидатската листа той беше поставен на осмо място, но благодарение на получения най-голям брой преференциите беше избран за съветник, пише Topnovini.bg.

По време на първото разглеждане бяха призовани общо 9 свидетели, двама от които съпругата и сестрата на подсъдимия Димитров. Адвокатът му поиска делото да се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие, като се разпитат само трима от свидетелите.

Припомняме, че в разпита пред полицията Саркисян твърди, че Иван Димитров предлага по 30 лева, ако се гласува за листа номер 25 с преференция на кандидата под номер 8. По-късно Сакисян е предложил на Котов и на другия свидетел Николай Бойнов също да се включи в схемата.

В Пловдив заработи Център за управление на градския трафик

Центърът за управление на трафика вече работи в пълен обхват и има обучени служители, които дават дежурства, съобщи заместник-кметът на...

Първото дело беше на 18 януари, но беше отложено за 22 февруари, защото защитата на подсъдимия настояваше да бъде разпитан и третия свидетел - Иван Цоковски.

През февруари се отложи заради неявяването на съдебната заседателка Вергиния Атанасова. Тя изпрати заявление, че прекратява работата си като заседател. Другата съдебна заседателка, Мина Андева, също обяви, че отказва да участва в заседания по делото.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com