В Пловдив връщат уволнения началник на локомотивното депо

12643
В Пловдив връщат уволнения началник на локомотивното депо

Уволненият във вторник (21 юли) началник на Локомотивно депо- Пловдив ще бъде възстановен на работа, заместникът му ще бъде проверен документално и евентуално и той ще се върне, за останалите двама началници на "Пътнически превози" Пловдив информация няма. Това беше резултатът от днешната близо тричасова напрегната среща на Димитър Костадинов, управител на БДЖ "Пътнически превози" с колектива на Локомотивното депо в Пловдив, предаде БГНЕС.

Уволненията на четиримата началници и подписката в тяхна подкрепа станаха повод за срещата, на която се изляха огорченията и страховете на железничарите от години бездействие и влошаване на условията за работа. От 10-15 години поне се трупат поводи за недоволство. Съкращаването на персонала след закриване на бройки на пенсионери е довело днес до поне три пъти по-малко персонал за една и съща работа, в същото време извънредният труд не се твърде поощрява от централата.

БДЖ похарчили 300 хил. лв. за ремонт на климатици

300 000 лева са похарчили БДЖ за ремонт на климатиците на влаковете, но по някои линии вагоните са като сауна. От БДЖ обясниха, че дей...

Машинистите се оплакват от непоносими условия за почивка в депото, говорят за бълхи и дървеници и твърдят, че същата тая фауна обитава и мотрисите. Огорчени, мнозина напуснаха срещата още докато тя се провеждаше, а това, което със сигурност ще се случи, е нови униформи през август, ново работно облекло през септември и обещание за ремонт на почивните помещения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com