Вместо цветя: Пловдивски ученици даряват за нова детска клиника

15068
Вместо цветя: Пловдивски ученици даряват за нова детска клиника
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев

Голяма част от пловдивските училища се обединиха в благородна инициатива. Те станаха част от дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” на УМБАЛ „Свети Георги” за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. Така вместо да купуват цветя за първия учебен ден, ангажираните в каузата ученици ще направят дарение за каузата.

На 16 септември, когато се открива новата учебна година, в училищата ще има кутии за дарения. Средства могат да се дарят и с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонатите на A1,Telenor и Vivacom цената на SMS е 1 лев, а за предплатените услуги – 1,20 лв. За по-големи дарения има банкова сметка, както и възможност за даряване през платформата ePay.bg и виртуален ПОС терминал. Информация за кампанията е публикувана в сайта й: child.unihosp.com. Предстои в първия учебен ден с целта на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца” да бъдат запознати училищата в районите „Централен”, „Южен” и „Източен”.

Нови цветя за старозагорските паркове и градини

50 хиляди стръка нови цветя ще бъдат засадени в Стара Загора, съобщават от общинската администрация. Почти е завършена цветната алея па...

Клиниките по педиатрия, медицинска онкология и клинична хематология лекуват най-тежките случаи в Южна България с най-съвременни средства. За съжаление обаче, материалният фонд на тези клиники не отговаря на съвременните изисквания за болнично лечение. Те се помещават в сгради строени преди над 50 години, с непрекъснато повреждащи се ВиК и ел. инсталации и тесни и неуютни стаи. Освен това те се намират в База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов” №15А, която е на повече от два километра от База 2 на УМБАЛ „Свети Георги”, в която са Спешното отделение, Клиниките  по анестезиология и интензивна терапия и по детска хирургия, както и Отделението по образна диагностика, където се извършват копютърна томография, магнитнорезонансно изследване, ПET скен и много други клинични звена. Това налага пациентите постоянно да бъдат транспортирани между двете бази, което създава редица неудобства.

Вече е изработен проектът за построяване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в съседство с База 2 на УМБАЛ „Свети Георги” – известна като Хирургиите. За да бъде осъществено това, миналия декември УМБАЛ „Свети Георги” стартира дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни”. За деветте месеца от откриването си тя е събрала над 30 хиляди лева от различни инициативи, организирани от екипа на кампанията, от отдадени на каузата пловдивчани от всички възрасти, училища, центрове по изкуства, както и в партньорство с Община Пловдив. По предварителни разчети обаче, за построяването на модерна клиника са необходими 10 милиона лева.

Лице на кампанията е терапевтичното куче Мон, с пълно име Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беар. Това е първото куче в България, което работи в университетска болница – УМБАЛ „Свети Георги”, и е допуснато и в държавни училища. Мон е преминала обучение за кучета терапевти и вече 5 години работи с деца с онкологични и други хронични заболявания, с деца, станали жертви на домашно насилие, както и с възрастни с физически и психически увреждания. Собственичката на кучето Велислава Костадинова е един от най-активните сътрудници на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” и организира различни акции в нейна полза, включително и идеята за дарение на средства вместо цветя за първия учебен ден.

Работници на озеленителната фирма в Асеновград не различават цветя от плевели, косят наред

Нарочно или от незнание работници от фирмата изпълнител по озеленяването в Асеновград косят цветя, засадени от граждани в общински град...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера - отмъщение на служител на ДАИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com