За 2,8 хил. лв. правиш рожден ден с маси на сцената на Античния театър в Пловдив

13927
За 2,8 хил. лв. правиш рожден ден с маси на сцената на Античния театър в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Частен рожден ден с маси на сцената и шумна музика до три часа през нощта не къде да е, а на Античния театър, взриви протестите на пловдивчани в социалната мрежа.

Събитието е било заявено като фирмено парти и презентация с концерт до 11.00 часа, както е и според Наредбата за обществения ред, имало е и благотворително събиране на средства. Така го е разрешила директорката на Общински институт "Старинен Пловдив" Амелия Гешева, предаде БГНЕС.

Отмененият концерт на "Пайнер" в Пловдив изкара наяве куп противоречия

25 години „Пайнер” на територията на Античния театър в Пловдив. Това първоначално е разрешила Пловдивската община, но избух...

Цената за подобна услуга е 2 872 лв., а контрол върху съдържанието от Стария град нямат. Тъй като, обаче, наскоро се породи напрежение заради концерт на "Пайнер" на сцената на Античния театър, след което разрешението бе отнето, лъсват пукнатини в наредбата, която регламентира отдаването под наем на културни обекти в резервата. На практика единственото нарушение е шумната музика след официално обявения час, но въпреки сигналите на граждани, от полицията не са реагирали точно заради наличието на разрешение.

Вместо фирмено парти, на античната сцена се е празнувал 50-годишният юбилей на петролен бос от Раковски Георги Самуилов. Той ще бъде глобен за това, че не е спазил часа, в който трябва да сложи край на шумотевицата, заяви Анелия Гешева пред БНТ.

Самуилов написал, че целта на мероприятието му е презентация и честване на юбилей, без обаче да уточнява, че не става дума за юбилей на фирмата му, а за собствения му рожден ден, който също е юбилеен - 50-годишнина. Според Гешева не е прието частни рождени дни да се честват в Античния театър, а се правели само обществени мероприятия.

Досега, освен концерти и спектакли, Античният театър е ставал сцена на сватбени церемонии и фирмени тържества. Подобно парти с маси, храна и пиене на сцената, обаче, не е имало. Въпреки, че се аргументира с недостатъчно прецизираната наредба, Амелия Гешева се извини на пловдивчани за причиненото неудобство.

Община Пловдив се отказа от чалга концерт в Античния театър

Античният театър в Пловдив няма да стане сцена на чалга концерт по случай 25-годишнината на „Пайнер“. Това решиха общинари...

От години общинските съветници в Пловдив се борят с ромския етнос и навика му да устройва четиридневни сватби с музика, чийто децибели докарват вибрация на преминаващите автобуси. Поне донякъде проблемът е решен, след като ромските сватби влязоха на закрито. Затова пък друг тип смутители застрашават спокойствието на града. Преди частното парти на Античния театър в събота, се коментираше не по-малко шумната заря по малките часове на нощта заради богаташка сватба в един от хотелите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com