1 май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, смята Станишев

24163
1 май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, смята Станишев
Снимка: БГНЕС

1 май е празникът на хората, на труда по целия свят. Днес в цяла Европа хора излизат по улиците за да кажат, че първи май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство, за целостта на личността на всеки човек.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга на БСП.

Станишев смята, че идването на Шулц и Юнкер показва важността на България

Лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, народният представител Явор Куюмджиев и стотици социалисти в град Попово, Община Тъ...

За това и ние социалистите сме тук на този площад, за да отправим нашите думи, емоции към всички трудови хора на България и на Европа. Ние не сме сами, промяната, която искат мнозинството българи е достойно заплащане на труда, достойни условия на труд. 10 години от нашият живот, от живота на всички европейци - ЕНП, консерваторите, десните доминират и налагат своите политики и рецепти и те се оказаха погрешни и порочни, защото решават всички проблеми на гърба на обикновените хора. Тяхната политика беше катастрофа за България, допълни Станишев.

Видяхме резултатите от социалния геноцид на Дянков. 26 млн. са безработните в ЕС, най-богатият съюз с толкова много бедни. Разликата, неравенството и в страните, и между държавите в ЕС се задълбочиха заради политиката на десните, а тя се свеждаше само до думата орязване - на социални права, на доходи, на работни места, на пари за образование и здравеопазване. Не искаме тази политика да продължи, категоричен е Станишев. Той допълни, че на тази позиция са десетки милиони европейци. За разлика от друг път, сега всеки европеец и българин може да каже лично кого иска да види начело на европейското правителство. Тази партия в Европа се нарича ПЕС, а в България се нарича БСП, каза Станишев.

Вече почти година нашите представители в НС и в правителството работят за хората. Знаем, че много неща не са направени, знаем, че мизерията, болката, безработицата са още твърде високи, но в резултат на тази работа нещата започват да се променят. Няма го страхът, който душеше и бизнес, и хора, и медии, всички. Вече има предсказуема държава, която се старае да бъде най-сетна справедлива. А без справедливост, държавата не може да има никакво доверие, подчерта лидерът на БСП.

Изправихме се срещу интересите на монополите. Това работи за хората и ще продължим да го правим. Знам, че има много какво още да се направи в социалната сфера, но още в първия си ден правителството приема и реализира пакет от социални мерки. Не всичко е свършено, но е много важно, че се мисли за хората, защото в картинката на десните, обикновените, трудовите хора ги няма. Не ги вълнува болката на младия човек, който получава откази за работа, не ги вълнуват пенсионерите, не ги вълнува, че много хора имат затруднения да пращат децата си на училище, затова правителството прави всичко възможно да промени тази реалност и ще я променим с ваша подкрепа, подчерта Станишев.

Станишев: Единствено ПЕС може да гарантира справедливо отношение

"Радвам се да бъда днес тук на откриването на вашата кампания и да видя всички вас, толкова много хора, които сте застанали зад идеята ...

Престоят ни избори и този път и в следващите седмици червеното знаме на социалистите, на социалдемократите отново се превръща в символ на надеждата за достоен живот, справедливост, социална Европа, социална България, ние доказахме за последните месеци, че можем да вършим работа за хората в техен интерес. Сега трябва да докажем, че искаме да спечелим победа, която е жизнено важна и за изпълнението на програмата на Пламен Орешарски, посочи Станишев. Той добави, че това е верният път и за България, и за Европа.

"Напред към справедлива България, напред към социална Европа, това е не само мечта, тя е възможна и ние с вашата подкрепа ще я реализираме в ЕП, в ЕК, в Европейския съвет и България ще бъде най-сетне страна уважавана, достоен член на ЕС, защото имаме партньори, които ни разбират, чуват и подкрепят. Победа!, завърши словото си Станишев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика