11 е числото на лидерството... и още предизборна нумерология

5226
11 е числото на лидерството... и още предизборна нумерология
Снимка: БГНЕС

Минути след като Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на бюлетините за предсрочните парламентарни избори, политиците започнаха традиционните анализи на числата - какво точно означава номерът на бюлетината и по какъв начин сочи, че конкретният кандидат ще победи.

ГЕРБ дадоха начало на семинара по нумерология, като обявиха, че числото 11 значи две победи - една на национално ниво и една на регионално. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов определи числото като "печелившо" и не пропусна да се заяде с БСП, чийто номер е 10, като обяви, че ще си останат само с нулата. 

Кой е номер 1 в бюлетината - партията на ромите

Централната избирателна комисия (ЦИК) изтегли номерата на партиите, с които те ще бъдат вписани в бюлетините за предсрочните парламента...

"Прекрасен номер 11, 11-та победа, към която се стремим. 11 е числото на лидерството, така че от тази гледна точка смятам, че сме в изключително благоприятна позиция от гледна точка на номера", категоричен беше той.

От БСП пък коментираха, че са доволни от номера си, защото той значел "успех". "Номер 10 е преди 11, дори жребият ни отреди да сме преди ГЕРБ", коментира "червеният" Кирил Добрев.

АБВ, в лицето на новия си лидер Константин Проданов, обявиха, че номер 8 се асоциирал с модерното ляво. 

Антони Тренчев от Реформаторския блок беше по-пестелив в изказванията си, като заяви, че 21 ще е минимумът на депутати, които коалицията РБ - "Глас народен" ще вкара в парламента.

"Движение Да България" представи листите си за предсрочния вот

"Движение Да България" обяви листите си с кандидатите за народни представители. Лидерът на партия "Да, България" повежда в XXV МИР в С...

От "Воля" на Веселин Марешки пък видяха в номер 6 отлична оценка за свършеното досега.

"16 е номерът на сърцето според учителят Дънов. Това означава, че ние влизаме в тази битка със сърце", каза от своя страна Антоанета Цонева от "Да, България"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика