Адвокат Елена Гунчева обясни защо от "Възраждане" са гласували против коалиционното правителство

15536
Адвокат Елена Гунчева обясни защо от  "Възраждане" са гласували против коалиционното правителство
Снимка: Личен архив във Фейсбук

"Много упреци чух защо сме гласували против МОЛ-коалицията и МОЛ-правителството. Всъщност ние следваме нашите заявени позиции отпреди. Никога не сме подкрепяли Кирил Петков, Асен Василев или пък, не дай Боже, розовите понита.

Тази позиция сме заявявали многократно и сме обяснявали защо: защото са проект на американското посолство, защото настояват за масова ваксинация срещу Ковид-19, защото искат въвеждане на зелен сертификат навсякъде, защото са за въвеждане на еврото, защото са за това повече натовски войски да има в България, защото част от техните депутати са подписали ЛГБТ-декларацията за подкрепа на онези. Защото искат децата или да се ваксинират, или да са със зелен сертификат или да ги лишат от образование", пише депутатката от "Възраждане" адвокат Елена Гунчева във Фейсбук.

Адвокат: Тези, които мечтаеха да летят в космоса, сега летят от терасите

10.04.1979 г..Бях дете, когато първият български космонавт излетя в космоса. Толкова горди бяхме всички. Толкова доволни от постиженият...

"Нашата позиция е последователна и обоснована. Ние четворната хибридна химера няма как да подкрепим. А да се въздържим, означава да не изразим позиция. Никой не ни е пратил в Народното събрание да гледаме и да нямаме собствена позиция.

ГЕРБ и ДПС са основните врагове на държавата ни. За това спор няма. Защото ние се борихме с тях по площадите и улиците. Точно затова и недоумявам защо като приоритет на Продължаваме промяната не е да се арестуват тези, които съсипаха България и ни доведоха до катастрофа. Недоумявам защо "изчегъртванто" дори с бинокъл не се вижда. Недоумявам защо промяната не започва с търсене на отговорност....

Махането на Гешев било приоритет на Четворната коалиция. Като първа точка от махането му е предвидена....декларация. Може би ще следва молба: "Ама моля Ви съ, тръгнете си, щото не Ви харесваме", а след това може би и нотариална покана да си подаде оставката. Много несериозно.

Всички ние от Възраждане прочетохме споразумението МОЛ. И виждаме, че промяна идва, но тя няма да хареса на българите, а само на чуждите господари на новите управляващи. Липса на държавническо мислене и агресивно налагане на противоепидемичните мерки, зеленият сертификат и ваксинирането. Въвеждане на ромска история в българските учебници по история. Въвеждане на елементите на Истанбулската конвенция в законодателството ни. Вземете първо го прочетете това споразумение /о, забравих - вече го изтриха оригиналното и сега на страницата им съществува в един много обран вид, без подробностите/, а тогава ни питайте ЗАЩО НЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАХМЕ СРЕЩУ ЗЛОТО.

Костадинов: Защо ни е Истанбулската конвенция, като има достатъчно начини за борба с домашното насилие?

Ние няма да подкрепим кабинета „Петков“, защото това правителство не отговаря на критериите за добро управление, а по-скоро...

ГЕРБ и ДПС гласуваха против Четворната коалиция, защото искат власт и получават абстиненция ако я нямат. Възраждане гласувахме против, защото продължаваме нашата твърда позиция за това хибридно правителство, зеленият сертификат, ваксините, еврото и историята ни. И ако някой не вижда разликата, значи е сляп.

Ние ще подкрепим полезните за България решения. Това, което е в интерес на българския народ и държава. По това няма да има спорове. Но да подкрепим човек, нарушил Конституцията, заявил, че тя е била за умрелите, който лъже дори за броя на ваксинираните по света /знаех си аз, че ваксинираните ще минат броя на населението по света, ама не ми вярвахте/, който каза, че първата му заповед ще бъде въвеждането на зелен сертификат за достъп до Министерски съвет - е, как да го подкрепим!?!

Жалко е, че трябва толкова да се обяснява за това, което правим. Слепи и глухи са някои. Заради тази недалновидност и вярата в усмивки и проекти, се докарахме дотук. Вместо да се радвате на поредния проект, нахилен и нагъл, помислете дали подкрепяте това, което каза вчера от трибуната на Народното събрание. Когато видите истината, ще е късно. Защото това се случва вече три десетилетия. Време е да се научим, урокът вече става болезнен. Мислете за политиката, програмата, действията и резултатите. А не се олигавяйте до ушите при една усмивка."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутри и ченгета: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика