Ананиев: Защо "Южен поток" дава заплати по 4700 лв. на човек, въпреки че не работи

2547
Ананиев: Защо "Южен поток" дава заплати по 4700 лв. на човек, въпреки че не работи

Уж неработещото предприятие "Южен поток България" продължава да дава заплати по над 4700 лева на човек месечно. Какво работят тези хора и защо дружеството продължава да генерира разходи по около 400 000 лева месечно. Това написа във Facebook Настимир Ананиев, заместник-председател на „Движение България на гражданите” (ДБГ) от Реформаторския блок, по повод получени от Министерството на енергетиката чрез БЕХ отговори на негови въпроси.

Дружеството има 4 500 000 лв. годишни разходи, а работещите са 26 души на средно месечна база на трудови договори, като в началото на годината са били 34, в края - 18 души, пояснява Ананиев. Средната заплата на месец на човек е на 4750 лв., а общо за година има и 13 души на граждански договори, посочва реформаторът. Според него между данните за ноември и декември има нарастване от над 50%, като разходите достигат близо 600 хиляди лева за декември, което буди съмнения за вида на разходите правени в края на годината. 

Направените разходи по "Южен поток" могат да се използват за газовия хъб

Активите на "Южен поток България", като сервитути и вещни права, могат да се използват при определен сценарий за други проекти в газопр...

За неработещо предприятие горните цифри са стряскащи, коментира Ананиев и напомня, че от „Движение България на гражданите” и Реформаторския блок искат оптимизация на разходите в енергетиката и изсветляване на всички договори, които се плащат с публични средства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика