"Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров

5450
"Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Антикорупционният фонд сезира новия антикорупционен орган за недекларирани от депутата Волен Николов Сидеров нововъзникнали обстоятелства, неотразени в досега подадените от него декларации за конфликт на интереси.

Депутатът е регистрирал търговско дружество през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране.

Сидеров: Предстои обсъждане кой ще оглави антикорупционния орган

Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис заради натиска отвън, аз съм среден оптимист за ефективността на новото антик...

Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, съобщава фондация „Антикорупционен фонд“.

Данните и фактите, които Антикорупционен фонд излага в своя сигнал за проверка от новата антикорупционна комисия, са следните:

На 3 октомври 2017 г. Волен Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, публично достъпна в Търговския регистър, г-н Сидеров притежава мажоритарен дял от дружеството в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности.

При извършена проверка в публичните регистри беше установено също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година.

Патриотите за Истанбулската конвенция: Решението на ГЕРБ е правилно

Знаете нашето мнение за Конвенцията, ние сме против, но тъй като явно има натиск отвън, явно има и напрежение в България, решението на ...

“Към настоящия момент тази декларация е непълна и не отразява коректно имущественото състояние на народния представител в нарушение на чл. 39 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, а така също и в нарушение на чл. 15 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (седемдневен срок за деклариране на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се казва в изготвения от правния център на Антикорупционния фонд сигнал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика