X
 
 

"Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров

4126 1
photo of "Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС
Антикорупционният фонд сезира новия антикорупционен орган за недекларирани от депутата Волен Николов Сидеров нововъзникнали обстоятелства, неотразени в досега подадените от него декларации за конфликт на интереси.

Депутатът е регистрирал търговско дружество през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране.

Сидеров: Предстои обсъждане кой ще оглави антикорупционния орган

Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис заради натиска отвън, аз съм среден оптимист за ефективността на новото антик...

Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, съобщава фондация „Антикорупционен фонд“.

Данните и фактите, които Антикорупционен фонд излага в своя сигнал за проверка от новата антикорупционна комисия, са следните:

На 3 октомври 2017 г. Волен Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, публично достъпна в Търговския регистър, г-н Сидеров притежава мажоритарен дял от дружеството в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности.

При извършена проверка в публичните регистри беше установено също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година.

Патриотите за Истанбулската конвенция: Решението на ГЕРБ е правилно

Знаете нашето мнение за Конвенцията, ние сме против, но тъй като явно има натиск отвън, явно има и напрежение в България, решението на ...

“Към настоящия момент тази декларация е непълна и не отразява коректно имущественото състояние на народния представител в нарушение на чл. 39 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, а така също и в нарушение на чл. 15 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (седемдневен срок за деклариране на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се казва в изготвения от правния център на Антикорупционния фонд сигнал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Ами, още в първите години след 1989, имах спор с държавен служител който си позволяваше да не спазва установени разпоретби. Бях контриран с израза: "Законите ги правим НИЕ, за да ги спазвате ВИЕ! От тогава, до сега, никой от нас не акцентирал върху този проблем и докато не го направим, ще продължаваме да се чудим защо все сме от страната на булката.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално