X
 
 

"Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров

4090 1
photo of "Антикорупционен фонд" със сигнал срещу Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС
Антикорупционният фонд сезира новия антикорупционен орган за недекларирани от депутата Волен Николов Сидеров нововъзникнали обстоятелства, неотразени в досега подадените от него декларации за конфликт на интереси.

Депутатът е регистрирал търговско дружество през октомври 2017 година и не е спазил едноседмичния срок за неговото деклариране.

Сидеров: Предстои обсъждане кой ще оглави антикорупционния орган

Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис заради натиска отвън, аз съм среден оптимист за ефективността на новото антик...

Ако бъде потвърдено от комисията, нарушението води до глоба между 1000 и 3000 лева, както по новия антикорупционен закон, така и по наскоро отменения, съобщава фондация „Антикорупционен фонд“.

Данните и фактите, които Антикорупционен фонд излага в своя сигнал за проверка от новата антикорупционна комисия, са следните:

На 3 октомври 2017 г. Волен Сидеров е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, публично достъпна в Търговския регистър, г-н Сидеров притежава мажоритарен дял от дружеството в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности.

Патриотите за Истанбулската конвенция: Решението на ГЕРБ е правилно

Знаете нашето мнение за Конвенцията, ние сме против, но тъй като явно има натиск отвън, явно има и напрежение в България, решението на ...

При извършена проверка в публичните регистри беше установено също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година.

“Към настоящия момент тази декларация е непълна и не отразява коректно имущественото състояние на народния представител в нарушение на чл. 39 от Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, а така също и в нарушение на чл. 15 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (седемдневен срок за деклариране на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се казва в изготвения от правния център на Антикорупционния фонд сигнал.

Actualno.com

Етикети:

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
    Ами, още в първите години след 1989, имах спор с държавен служител който си позволяваше да не спазва установени разпоретби. Бях контриран с израза: "Законите ги правим НИЕ, за да ги спазвате ВИЕ! От тогава, до сега, никой от нас не акцентирал върху този проблем и докато не го направим, ще продължаваме да се чудим защо все сме от страната на булката.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Днес е Черешова задушница

Днес е втората задушница за годината, наричана Спасовска или Черешова. Денят е посветен на почитта към починалите близки и е свързан с ...

missing image
Дневен хороскоп за 26 май

Овен Днес няма да ви е лесно да се разберете с когото и да било. Ако е възможно отложете важните разговори и не влизайте в ненужни спо...

missing image
Йончева иска оставка или извинение от Бо...

Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред БНТ, че иска премиерът Бойко Борисов да си подаде оставката или да...