Антон Кутев: ГЕРБ или не могат да овладеят престъпността, или не искат

1510
Антон Кутев: ГЕРБ или не могат да овладеят престъпността, или не искат
Снимка: БГНЕС

Правителството в този вид не може да управлява сектор „Сигурност”. Очевидно е за всеки българин, че министърът на вътрешните работи е некомпетентен. Това каза в ефира на bTV зам.-председателят на ПГ на БСП Антон Кутев.

Секторът „Сигурност” не е единственият провален сектор, но е най-драматичният в момента, заяви Кутев по темата за подготвяния вот на недоверие. Всеки път, когато питаме министъра на вътрешните работи за организираната престъпност, той отговаря, че всичко е наред, МВР си работи. Той нито веднъж не каза – има някакъв проблем.

ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента

Това заяви премиерът Бойко Борисов, отговаряйки на въпрос на червения депутат Антон Кутев по темата относно визитата на Борисов в Москв...

При тази позиция единственото, което може да се направи е да се смени и то не само министърът. Това, че е некомпетентен е очевидно за всеки българин, коментира Кутев. За нас е безспорно, че правителството в този вид не може да управлява сектора. Тук са темите и за оградата и за това какво се случи там, защото там нищо не е решено, дупките под оградата си стоят, парите бяха изхарчени. Резултатът от гледна точка на сигурността не е съществен.

Най-важното и фокусът трябва да бъде върху битовата престъпност и това, което касае гражданите – убийствата и несигурността. Ние се върнахме 20 години назад. Бойко Борисов вече трети мандат е министър-председател, ние се връщаме във времето, когато Борисов беше шеф на ИПОН. По онова време бяха в такъв обем убийствата и всеки ден се случваше нещо. Те или не са в състояние да овладеят процеса или не искат, според мен не са в състояние, но и в двата случая в интерес на българските граждани е промяна в управлението”.

Темата с ядрената енергетиката винаги е била тема на БСП, ние винаги сме били за ядрената централа. Борисов е този, който спря строежа на ядрената централа през 2015 г. и сега изведнъж реши, че ще го пуска, заяви Антон Кутев.

Няма сделка за „Белене”, за добро или за лошо, допълни той. Продължавам да смятам, че като го понатиснат малко от други посолства и като дойдат двама сенатори в България, Борисов ще се откаже от сделката за „Белене”, защото той сега е решил по други причини да я прави, допълни депутатът.

БСП: Налагат се предсрочни избори след глупостите на управляващите

Налагат се предсрочни избори след всички глупости, които правят управляващите. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за...

На въпроса рисковано ли е за БСП членството в ПЕС заради позицията им по Истанбулската конвенция, депутатът отговори, че не е присъствал на пряка заплаха.

„Аз лично никога не съм казвал, че съм против Истанбулската конвенция, точно обратното. Не смятам, че в рамките на БСП има абсолютно единодушие по този въпрос. Има много хора като мен, които смятаме, че Истанбулската конвенция трябва да бъде подкрепена, защото тя касае насилието над жените. Не вярвам и не смятам, че има право ПЕС по някакъв начин да ни ограничава позицията на БСП. Ние имаме право на позиция”, каза Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика